Gå til sidens hovedinnhold

Turist-London koster flesk

Flybillettene er kanskje billige, men storbyens attraksjoner kan ruinere deg.

(SIDE2): Sommerens London-tur kan bli en dyr fornøyelse. En undersøkelse som er gjort blant de ti mest besøkte storbyene i verden, viser at attraksjonene er opp til tre ganger dyrere i London enn noen andre plasser.

Det er britiske Post Office som har kikket på hva kulturen koster i storbyer som Paris, New York, Roma, Warszawa og Praha.

Billige pund
De har konkluderte med at det kan lønne seg å reise ut av landet denne sommeren. «Du kan spare hundrevis av pund om du oppsøker kulturbyen Warszawa», skriver de på sin nettside.

Her har de tatt for seg både historiske monumenter, nasjonalgallerier, musikktilbud og teater.

Det siste året har et britisk pund blitt rekordlavt i forhold til euroen, men London kommer likevel dårlig ut på pristesten.

De høye prisene står i skarp kontrast til markedsføringen av gratis inngang på en rekke museum og gallerier. Her er det billettpriser til opera, ballett og konserter som slår negativt ut.

Les også: London på sitt billigste

Kjente landemerker drar også opp utgiftene på feriebudsjettet. En inngangsbillett ved Buckingham Palace koster nesten 300 kroner for en voksen person. Tre ganger så mye som Colosseum i Roma, Eiffeltårnet i Paris, basilikaen Sagrada Familia i Barcelona eller toppen av Empire State Building i New York.

Standardbillettene til «The Marriage of Figaro» hos Royal Opera House i juni koster 1400 kroner. Vil du se «Carmen» i lokalene til Teatro dell'Opera i Roma, så er prisen nesten den halve.

De to billigste kulturbyene er nevnte Warszawa og Praha. Her er prisene ned mot en fjerdedel av det du må betale for den samme underholdningen i London.

Tilbakegang og rekord
Undersøkelsen kom samme uke som Visit London kunne rapportere om at stadig færre briter tar turen innom hovedstaden sin, skriver Telegraph . Tallene viser at nedgangen fra 2006 til 2007 er på nesten 8 prosent. I tillegg til dyre attraksjoner, så spiller også dyre hotellrom inn når folk skal på storbyferie.

I tillegg til 10 millioner briter, fikk London besøk av 16,1 millioner utenlandske turister i fjor, og det er ny rekord.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken