Gå til sidens hovedinnhold

Turister drept i bombeeksplosjon

Minst fem personer ble drept og 13 skadet da en minibuss full av turister eksploderte i Kusadasi i Tyrkia i dag.

En britisk og en irsk turist er blant de omkomne, melder AP.

Ikke selvmordsbomber
De første meldingene gikk ut på at det var en kvinnelig selvmordsbomber som utløste bussbomben. Lokale politikilder sier imidlertid i kveld at det er mer sannsynlig at det allerede lå eksplosiver i bussen.

- Flere bevis peker mot bombing enn et selvmordsangrep, sier Ali Baris som er guvernør i Kusadasi.

Kurdiske opprørere har tidligere utløst bomber i området, senest for noen uker siden da 21 personer ble skadet i et bombeangrep. 30. april ble en politimann ble drept og to andre livstruende skadet under en bombeeksplosjon i byen. Den kurdiske opprørskommandøren Zubeyir Aydar fordømte imidlertid i kveld dagens eksplosjon.

Feriefavoritt
Kusadasi har i en årrekke vært en feriefavoritt blant europeere, fremfor alt blant briter, irer og tyskere. Fem briter skal være blant de skadde etter busseksplosjonen- flere av dem alvorlig.

Den tyrkiske feriebyen ligger bare 72 kilometer fra byen Ismit, og kan også nås på dagsutflukter fra den greske øya Samos, som er en populær turistdestinasjon for barnefamilier.

Det var trolig ingen nordmenn ombord i dødsbussen.

- Vi har hittil ikke mottatt noen opplysninger som kan tyde på at det er nordmenn involvert, sier informasjonsrådgiver i UD, Eirik Bergesen, til TV 2 Nettavisen.

Utenriksdepartementet mottar lørdag kontinuerlige oppdateringer fra Tyrkia med henblikk på eventuelle norske rammede.

- Vi har undersøkt og ingen av de store turoperatørene har nordmenn i den aktuelle byen. Det kan selvfølgelig ikke utelukkes at det er nordmenn i byen, men de er ikke i stort antall, sier Bergesen.

- Det er jo et større antall norske reisebyråer i området, og det er nødvendigvis en hel del nordmenn der, men vi har ikke noe konkret antall, sier Bergersen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken