Gå til sidens hovedinnhold

Turister hentes hjem fra Kenya

Svenske turister blir hentet hjem fra Kenya. Norsk UD fraråder nordmenn å oppholde seg i landet.

Onsdag ettermiddag gikk både norsk og svensk UD ut med offisielt reiseråd for Kenya.

«Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Kenya som ikke er nødvendig», heter det på UDs landsider på internett. Dette er blant den aller skarpeste ordbruken UD tar i bruk når de gir reiseråd.

Flere hundre mennesker er drept i opptøyene som brøt ut i landet etter presidentvalget 27. desember. Og volden brer stadig om seg i det østafrikanske landet.

Unngå folkemengder
Den norske ambassaden i Kenya anbefaler nordmenn som trosser reiserådet, til å følge svært nøye med på sikkerhetssituasjonen i landet.

- Dersom det er uroligheter i det aktuelle området, oppfordres norske borgere til å holde seg innendørs i så stor grad som mulig. Hvis en etter en fortløpende vurdering av sikkerhets- og behovssituasjonen anser det for påkrevet å bevege seg utendørs, anbefales norske borgere å unngå store folkemengder, skriver ministerråd Espen Gullikstad ved ambassaden i Nairobi på ambassadens nettsider .

Reiseoperatører som har landet i sin tilbudspakke, opplyser at det ikke skal være nordmenn på feriereiser i Kenya for øyeblikket.

Flyr hjem svensker
Men andre skandinaviske land har turister i det voldsherjede landet, og blant annet svenske reiseoperatører iverksetter nå tiltak for å fly hjem turistene.

- Vi frakter hjem turistene så snart det lar seg gjøre, sier informasjonssjef Magdalena Öhrn i Ving til DN.se.

Ving innstiller alle reiser til Kenya for resten av sesongen, det samme gjør Apollo.

Torsdag er det varslet nye demonstrasjoner både i Nairobi og andre deler av Kenya. - Det skytes i gatene, sier TV 2-reporter Fredrik Græsvik, som er i Nairobi.

Se Græsviks reportasje her:
204247

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis