Gå til sidens hovedinnhold

Tusenfryd blir spansk

Fornøyelsesparken Tusenfryd har fått spanske eiere.

(iOslo.no) Det spanske selskapet Pargues Reundios har overtatt eierskapet av Tusenfryd.

Gullgruve
Tusenfryd har gått i solid overskudd i 2007. Fornøyelsesparken fikk besøk av 510.000 personer i år, og prognosene viser ifølge Dagbladet at overskuddet for driftsåret vil være på 27 millioner kroner.

- Skal videreutvikles
Pargues Reundios eier fra før 28 fornøyelsesparker, dyreparker og badeland i Europa, Sør-Amerika og USA. Blant disse inngår Sommerland i Bø. Da det spanske selskapet investerte i Telemarksparken, lovet de å investere flere millioner for videreutvikling av parken. Løftet ble holdt. Det vil også gjelde Tusenfryd.

- Over en treårsperiode vil Pargues Reundios bruke i overkant av 100 millioner kroner på videreutvikling av parken, sier parkdirektør Linda Bernander Silseth til Dagbladet.

Jubilerer
Neste år feirer Tusenfryd 20 år. I 2009 er det planer om å utvikle et flunkende nytt område av parken, som vil koste flere titalls millioner kroner.

I 2006-regnskapet var Tusenfryd verdsatt til 123 millioner kroner, skriver Dagbladet. Pargues Reundios har tilbudt eierne 29 kroner per aksje. Med parkens gjeld vil den totale summen for kjøpet være på rundt 475 millioner kroner.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien