Gå til sidens hovedinnhold

Tusenvis sørget etter skolemassakre

Tysklands president var med på gigantisk minneseremoni etter skoletragedien.

For ti dager siden gikk 17 år gamle Tim Kretschmer amokk på Albertville Realschule i Winnenden hvor han totalt drepte 15 personer før han til slutt tok sitt eget liv.

Les også:

Mintes ofrene
Lørdag var det stor minnesermoni i St. Karl Borromaeus-kirken i Winnenden, der både tysklands president Horst Köhler og forbundskansler Angela Merkel deltok.

- Slike handlinger er på randen av vår fatteevne. Men så lenge vi kan holde sammen og hjelpe hverandre, så er vi ikke hjelpeløse, fortalte Köhler til en fullsatt kirke.

Storsamling
I tillegg til de som var i kirken, hadde tusenvis samlet seg på en idrettsstadioen i nærheten hvor seremonien ble overført på storskjerm. Der hadde skolekamerater av ofrene tent stearinlys med ofrenes navn, melder Reuters.

- Hele Tyskland sørger med dere, la han til mens han slet med å holde tårene tilbake.

- Dere er ikke alene, sa han til forsamlingen.

Krever strengere regler
Foreldrene til fem av ofrene i tragedien har skrevet brev til presidenten, forbundskansleren og delstatssjefen med bønn om strengere restriksjoner for unge personers tilgang til våpen, forbud mot voldelige dataspill og mindre vold på TV. Dette etter at etterforskere hadde funnet voldelige dataspill på Kretchmers datamaskin.

Les også: Varslet massakren på internett

- Vi må alle se på hva vi kan gjøre bedre i fremtiden – hva slags lærdom kan vi få fra dette, påpekte Köhler i sin tale.

Han påpekte at det ikke bare er opp til staten, men også til hvert enkelt individ om hvilke filmer de ønsker å se, eller spill de vil spille – og hvilke eksempler de vil sette for sine barn og medborgere.

Tilhørerne gråt
På idrettsstadioen gråt tilhørerne mens de så på minnestunden.

- Hun var vår venn og pleide å komme hjem til oss. Det er årsaken til at jeg er her – for å ta farvell med henne, forteller en av de fremmøtte som kjente et av ofrene.

Har allerede fått strengere lover
Tyskland innførte strengere våpenlover etter at en 19-åring i 2002 drepte 16 personer på en skole i Erfurt.

Ifølge etterforskere var drapsvåpenet brukt i Winnenden et av 16 lovlige våpen som var registrert på faren til Tim Kretschmer, som var aktivt medlem i en skyteklubb. 15 av våpnene var forsvarlig låst i våpenskap, mens pistolen som ble brukt i skytetragedien var oppbevart på soverommet

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken