Gå til sidens hovedinnhold

Tutta bryr seg ikke om «Bjørgen-glansen»

- Får jeg mer oppmerksomhet, må jeg vel trekke meg tilbake, spøker hun.

HTML EMBED

VIKA (Nettavisen): Den norske golferen Suzann Pettersen herjer for tiden på LPGA-touren og kunne nylig juble for sin første majortittel siden 2007. Den andre totalt i karrieren.

Den kom under turneringen Evian Masters og Tutta kunne også innkassere 2,9 millioner norske kroner for seieren i den prestisjetunge turneringen.

På verdensbasis er det 32-åringen nå har oppnådd veldig stort, faktisk enormt. Golf er en idrett som over store deler av kloden fenger mye interesse.

Idretter som langrenn, hopp, skiskyting og håndball, der Norge har en tendens til å hevde seg, er som miniputter å regne sammenlignet med jakten på de 18 hullene.

Her hjemme i Norge har imidlertid ikke Pettersen en like stor stjerne blant folk flest som for eksempel det skistjerner som Marit Bjørgen og Therese Johaug har.

Undervurdert?
Forklaringen på dette er for så vidt enkel. Det handler om tradisjoner og i golf er Tutta en av svært få norske utøvere som virkelig har hevdet seg i verdenstoppen.

Skistjernen Marit Bjørgen sa onsdag til VG at Pettersen burde få langt mer oppmerksomhet og heder for det hun har oppnådd i karrieren.

Bjørgen, som selv pleier å sope inn priser på utdelinger som Idrettsgallaen, skjønner likevel at folk flest i Norge setter vinteridrettene høyere, enn for eksempel golf.

- Suzann er stor der ute og i USA, men det er vanskelig å sammenligne idrettsprestasjoner. Men folk i Norge har et større forhold til langrenn, sa Bjørgen til VG.

Apparatet rundt Pettersen jobber nå bevisst for å øke profilen til golferen, også her i det kalde nord, og i 2015 vil det blant annet komme en TV-serie om livet til idrettsprofilen.

32-åringen selv er imidlertid ikke så opptatt av å stjele glansen fra folk som Bjørgen, Johaug, Tora Berger og Heidi Løke.

- Jeg er kjempefornøyd med den oppmerksomheten jeg har fått så langt, og skulle det bli mer må jeg vel trekke meg tilbake. Nei, da, det er hyggelig at folk setter pris på meg, sier hun til Nettavisen.

- Golf er større i utlandet enn her hjemme, og jeg gleder meg like mye over andres prestasjoner, som mine egne, og utover det har jeg egentlig ikke så mye mer å si, legger Tutta til.

Merkevare
Golfesset er imidlertid klar på at hun ønsker å bygge en sterkere merkevare her hjemme i Norge.

- Jeg er fornøyd med det jeg leverer, og ønsker nå å skape et team rundt meg her hjemme som ivaretar mine interesser, både på og utenfor banen, sier golferen.

- Det å skape en sterk merkevare her hjemme, står veldig høyt på min ønskeliste, og da er det viktig å ha folk rundt seg som kan gjøre en god jobb med det, sier Pettersen.

Det er imidlertid ikke bare i Norge golferen skal profileres. Ute i den store verden er hun allerede på Nike-laget, sammen med profiler som Tiger Woods og Rory McIlroy.

Tuttas norske manager, Geir Olav Killingstad, bekreftet tidligere i uken at Pettersen nå er i forhandlinger med Nike om en nye sponsoravtale som kan bli verdt store penger for oslojenta.

Ny Nike-avtale
Da Pettersen forlenget sin avtale med sportsutstyrsgiganten i 2011 ble det anslått at hun kunne tjene rundt ti millioner per år. Denne gangen blir det trolig mer, ifølge Killingstad.

- Ja, det blir det. Det er derfor jeg er med her, for å få mest ut av en slik avtale. Vi må jo «tune» det opp, det er litt av vitsen, det, sier Killingstad til Nettavisen.

- Hvor mye er det snakk om i kroner og øre?

- Nei, det kan jeg selvfølgelig ikke gå ut med nå. Vi er ikke ferdigforhandlet ennå, sier manageren.

Og selv om en avtale med Nike selvsagt vil bli svært lukrativ, så er den også viktig med tanke på den videre markedsføringen av det norske golfesset.

- Nike er verdens sterkeste merkevare. De har Tiger Woods og de beste idrettsutøverne i andre idretter i stallen. Et slikt selskap øker verdien på Tutta, også, det gir henne et løft.

- Men de vet det er kult å være en del av et slik team, så de er ikke de letteste å forhandle med, men vi har veldig gode kort på hånden nå, forteller manager Killingstad til Nettavisen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken