Suzann Pettersen feide konkurrentene av banen under LPGA-turneringen i Taiwan torsdag. Den norske golfproffen har tre slags ledelse etter første runde.

32-åringen gikk åpningsrunden på fire slag under par. Fire utfordrere deler annenplassen etter å ha brukt 71 slag på par-72-banen: Irene Cho (USA), Caroline Hedwall (Sverige), Karine Icher (Frankrike) og Alison Walshe (USA).

Tutta fikk en tøff start med bogey på annet hull, men derfra gikk det stadig bedre. Hun fulgte opp med birdier på hull 5, 6, 10, 11, 12 og 15. En ny bogey på 16. hull ble bare et lite skår i gleden.

Etter en fantastisk sesong er golfstjernen nærmere posisjonen som verdensener enn noen gang. Den kan hun kapre før jul. Verdensener Park In-bee står over helgens turnering.

- Jeg har forstått at det er mulig å klatre til topps før året er omme. Jeg tar utfordringen, men stresser ikke. Muligheten for å gi meg selv en fin julepresang ligger så absolutt der, sa Tutta i en pressemelding onsdag.

Turneringen i Yang Mei, Taiwan avsluttes søndag. Den er Tuttas siste i Asia for sesongen. Deretter skal hun spille Lorena Ochoas turnering i Mexico (14.-17. november) før sesongen avsluttes i Florida (21.-24. november).

- Jeg spiller ikke i Japan. Det er vanskelig å komme seg videre derfra til Mexico. Jeg vil heller spille med god energi der og i Florida, sa Tutta. (©NTB)