Mandag 20. september spiller Lillestrøm borte mot Haugesund.

Men det skjer trolig uten en eneste Kanarifugl på tribunen.

Lillestrøm-fansen er nemlig rasende på TV 2s valg av mandagskamper. Siden 19. juli har romerikingene nemlig spilt fem bortekamper. Fire av dem er blitt flyttet til mandag, flere av dem med lang reisevei, og nå er begeret fullt.

- Vi mener at TV2 dreper supporterkulturen med sitt uforståelige mandagsoppsett. Med lang reisevei krever det fort to dager fri fra jobb eller skole for å følge laget sitt. Det blir også en svær ekstrakostnad for supportere som uansett bruker tusenvis av kroner for å se kamper gjennom en hel sesong. Det blir da et fåtall supportere som har anledning til å møte opp, og det legger en kraftig demper på tribunelivet. Vi kan ikke skjønne annet enn at det er med på å undergrave det produktet TV2 kunne levert sine seere, heter det i en pressemelding på kfl.no.

- Vi håper at det kan åpne øynene til publikum og TV-seere når bortefeltet står tomt under kampen mellom Haugesund og Lillestrøm.

Når Nettavisen snakker med talsmann Vidar Evje torsdag ettermiddag, har han foreløpig ikke fått noen reaksjoner på utspillet.

Han har imidlertid et håp.

- Tromsø borte på en mandag? Haugesund borte på en mandag? Selv til Skien, som vi var på en mandag, så trenger man litt fri for å få det til. Vi håper denne boikotten legges merke til i klubber og også hos Norges Fotballforbund, og at selv om man er avhengig av en god TV-avtale som skaper inntekter, så går det også an å ha noen føringer på hvordan mandagskampene velges ut. Forrige helg møtte vi Stabæk borte. Den kunne vært flyttet til mandag. Dit ville vi kommet uansett. Det er altfor tilfeldig. Jeg tror ikke vi blir kvitt mandagskampene, men vi trenger noen føringer på hvordan disse mandagskampene skal velges.

Forstår du LSK-fansens reaksjon? Si din mening i kommentarfeltet under.