Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-Fleime til Se og Hør

Anita Fleime betalte Ole Christian Bach for et TV 2-intervju. Nå går hun til betalingsjournalistikkens høyborg.

Overfor Nettavisen bekrefter den profilerte journalisten at hun sier opp i TV 2s nyhetsavdeling for å gå til ukebladet Se og Hør.

- Jeg skal jobbe med god journalistikk, og lage gode intervjuer med både kjendiser og finansmennesker, sier Anita Fleime (44) til Nettavisen.

Det skapte store bølger i TV 2 da det ble avslørt at Fleime hadde betalt 50.000 kroner av egen lomme for å få et eksklusivt intervju med finansakrobaten Ole Christian Bach i Oman i 2005. TV 2 tok på det sterkeste avstand fra betalingsjournalistikken, og omplasserte journalisten.

Fleime ble særlig kritisert for å ha betalt en kriminell på flukt.

Hudflettet av ledelsen
- TV 2 Nyhetene er meget kritisk til å betale for å få intervjuer, vår praksis er å avvise betaling fordi betalingsjournalistikk svekker medienes troverdighet, sa nyhetsdirektør Kjetil Øvre Helland da saken ble kjent.

Fleime ble umiddelbart omplassert da saken kom ut i media. Hun fikk tilbud om å jobbe i TV 2s nye internettsatsning, noe hun valgte å takke nei til.

- Jeg er ferdig med den saken. Nå ser jeg framover og gleder meg til å begynne i ny jobb i Se og Hør. Men jeg vil sikkert vil savne mange av de gode kollegene i TV 2, skriver Fleime i en avskjedsepost til kollegene.

- Har hun sagt det?
Nyhetsredaktør Øvre Helland sier til Nettavisen mandag ettermiddag at TV 2 tar avgjørelsen hennes til etterretning:

- Vi takker henne for innsatsen gjennom mange år og ønsker henne lykke til videre.

- Hva er din kommentar til hennes utsagn om at hun nå skal drive med «god journalistikk»?

- Har hun virkelig sagt det? Nei, jeg vil ikke gi noen ytterligere kommentar til hennes oppsigelse.

Avslørt av eks-Se og Hør
Det var blant tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs som avslørte Fleime. Melnæs er persona non grata i Se og Hør, etter at han avslørte bladets arbeidsmetoder og betalingspraksis i boka «En helt vanlig dag på jobben».

Nå blir Anita Fleime selv journalist i ukebladet som det siste året har vært i fokus for nettopp betalingsjournalistikk.

- Jeg har jobbet i Aftenposten, VG, Dagsrevyen, NHO og TV 2. Og nå blir det altså Se og Hør. Det gleder jeg meg til, sier Fleime, som får stillingstilttelen «seniorreporter».

44-åringen leverte sin oppsigelse til TV 2 mandag, og begynner i den nye jobben 1. februar.

- Etter mange fine år i TV 2, er tiden nå moden for nye utfordringer. Det blir spennende å få være med på den videre utviklingen av Se og Hør og jobbe i Aller-konsernet, skriver Anita Fleime i sin avskjedshilsen til TV 2-kollegene.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken