Alf Hildrum og TV 2 sikrer seg rettighetene til engelsk fotball.

TV 2 har kjøpt rettighetene til Premier League de neste tre årene.

- Dette er en særdeles viktig rettighet for hele TV 2, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen i TV2 til NA24 Propaganda.

Han ønsker ikke å kommentere hvor mye han har betalt for de nye fotballrettighetene, eller hvordan sendeplanen blir.

Det kan bli aktuelt å sende en gratis tippekamp på hovedkanalen klokken 16.00 på lørdager.

Tar godbit fra Canal+
Det var mandag at TV 2-sjef Alf Hildrum inngikk avtalen med Medge Consulting, som eier Norden-rettighetene for Premier League de kommende tre sesongene.

Gjennom avtalen har TV 2 også danket ut Canal+ som har rettighetene til å vise kampene fra Premier League i Norden. Denne avtalen utløper når inneværende sesong avsluttes.

- Nå gjenstår det at Premier League skal godkjenne avtalen mellom Medge Consulting og TV 2. Medge jobber videre med å selge rettighetene for Danmark og Sverige. Norge er det første landet som er på plass, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 til egen nettavis.

Milliarder
I tirsdagens utgave av Dagens Næringsliv sier Canal+-sjefen Jonas Eriksson, at Rune Hauge, som gjennom sitt selskap Profile Partners selger rettighetene på vegne av Medge Consulting, ikke vil oppnå summene det har ryktes.

- Jeg vil si at han og Canal+ har liten mulighet til å tilby sine seere Premier League fra neste sesong. Han er ikke på banen. Vi er ved godt mot, og tror vi når våre salgsmål, sier Hauge til avisen.

Summene som har vært anntydet er på mellom 560 og 730 millioner for Norge og Sverige, og mellom 1,5 og 1,8 milliarder kroner for hele Norden.

Medge Consulting er et lite svensk selskap, drevet av to tidligere ansatte i Canal+, som før jul sikret seg rettighetene for de tre neste årene.

Kampanje.com har tidligere meldt at rettighetene til å vise Premier League på TV, mobil og internett til Norge, Sverige, Danmark og Finland skal ha kostet Medge Consulting 1,2 milliarder kroner.

Forlenger med Tippeligaen
I tillegg til dette har TV 2 forlenget avtalen med Tippeligaen. Det betyr at TV2 nå har sikret seg rettighetene til Tippeligaen i ytterligere to år. Dermed har TV-kanalen fotballrettighetene i Norge og i England like lenge - i tre år.