Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-sjefen kan få sparken

Grunnen er Alf Hildrums Premier League-kupp.

Det var i februar at det ble klart at Alf Hildrum og TV 2 sikret seg rettighetene til Premier League de neste tre årene.

Les mer: TV 2 kjøper Premier League

Gjennom avtalen ble det klart at TV 2 danket ut Canal+, som hadde hatt rettighetene til å vise kampene fra Premier League i Norden.

Dette brøt imidlertid med en avtale som TV4-gruppen, som eide Canal+, og Telenor hadde inngått. Denne gikk ut på at TV4-gruppen skulle eie de attraktive rettighetene og så skulle Telenor distribuere dem via sitt Canal Digital.

Premier League-kjøpet sørget i stedet for at Alf Hildrum satt med mye sterkere kort på hånden når TV 2 skulle i distribusjonsforhandlinger med Telenor, noe som medførte stor frustrasjon ute på Fornebu.

Takk for sist
Spesielt ille har Telenor synest at det har vært at de som indirekte eier 20 prosent av TV 2 gjennom sitt eierskap i A-pressen, ikke har hatt direkte kontroll over TV 2s handlinger.

NA24 kjenner til at Telenor allerede i februar startet et prosjekt for å se på hvordan selskapet igjen skulle komme tilbake i førersetet.

Etter hva NA24 erfarer skal Telenor være så frustrerte over måten Alf Hildrum håndterte forhandlingene om fotballrettighetene på, at konsekvensen nå kan bli at Hildrums dager som TV 2-sjef kan være talte.

- Det skjer ikke at TV 2 og Telenor byr mot hverandre om fotballrettigheter en gang til, sier en kilde til NA24.

I mai ble det så offentliggjort at Telenor og TV4-Gruppen inngikk et felles eierskap i C More Entertainment. Dette er selskapet som eier Canal+.

Vil kjøpe TV 2
I tillegg til striden om fotballrettighetene har det de siste månedene foregått et spill om den kommersielle TV-kanalen.

Etter det NA24 erfarer er årsaken at Telenor ønsker seg ut av avisbransjen, og inn som en direkte eier i TV 2.

De siste månedene har både den svenske mediegiganten Bonnier og Telenor meldt sin interesse for å kjøpe A-pressens 50 prosents eierandel i TV 2.

Men et salg av A-pressens aksjer i TV 2 er politisk vanskelig å få solgt til Telenor og Bonnier.

Ved salg til Bonnier vil hele TV 2-konsernet havne på utenlandske hender, noe som trolig er stikk i strid med den rødgrønne regjeringens intensjoner, hevder kilder overfor NA24/Propaganda.

Ved direktesalg til Telenor vil føre til et politisk ramaskrik, særlig fra høyresiden. Staten er som kjent storeier i Telenor og vil da bli sittende på eiersiden i både TV2 og NRK.

Les mer: Derfor kom sjokkavgangen

Les også: Siv Jensen vil ikke eie TV 2