Gå til sidens hovedinnhold

- TV 2 skjenker publikum

TV 2s programsjef mener de serverer publikum én til to øl under sine opptak. Publikum selv har en annen oppfatning.

(iOslo.no) TV 2s programsjef Nils Ketil Andresen sier at tv-kanalen serverer sine publikummere én til to øl under innspillinger av program som Senkveld og Rikets Rlst. Det er bare sprøyt, ifølge journaliststudent Emma Tollersrud (20).

- I utgangspunktet er det nødvendigvis ikke så enkelt å få publikum. De gjør en jobb for oss. De som stiller opp får seg en øl, sier Nils Ketil Andresen til iOslo.no, før han presiserer at det kan være snakk om en øl eller to.

- Fulle
Tollersrud, som var publikum under TV 2-programmene Rikets Røst og Golden Goal, er imidlertid av en annen oppfatning. Gjennom en reportasje hun lagde for Oslostudenten, opplevde hun selv at det var snakk om langt mer enn et par øl.

- De jeg var med, klarte å få i seg fire-fem øl. Og det var et par i publikum som var litt fulle, forteller Tollersrud, som var på innspillingene for noen uker siden.

iOslo.no har også vært i kontakt med flere andre publikummere, som støtter 20-åringens uttalelser.

- Så mye du vil
Tollersrud forteller at det virket som om øl var en viktig del av invitasjonen til TV 2-programmene. Hun var også på innspillinger hos NRK, hvor stemningen var en ganske annen.

- Jeg var på innspillingen av 20 spørsmål, og der fikk man én øl eller et glass vin ved inngangen. Hos TV 2 fikk du så mye du klarte å drikke før du kom inn, sier Tollersrud.

De to tv-kanalene har nemlig to forskjellige måter å håndtere publikum på. Hos statskanalen kommer du rett inn på innspillingen, og får glasset med i hånden. Hos TV 2 møter man opp ca. tre kvarter tidligere, og får drikke så mye man vil fram til innspillingen starter, ifølge Tollersrud.

Ifølge Nils Ketil Andresen i TV 2 har de samme serveringspolicy på både Golden Goal, Rikets Røst og Senkveld, men han vil ikke anbefale innspillingene for de som ønsker å tylle i seg alkohol.

- Godt vorspiel
- Programmene er et godt vorspiel, men hvis du skal opp for å bli full, er det ikke å anbefale, sier han.

20-åringen satte selv pris på ølserveringen, men innrømmer at det er litt spesielt at tv-kanalen trenger alkohol for å tekkes publikum.

- Det er vel litt strammere i studio, så de vil kanskje «løsne» stemningen litt. Men det er litt betenkelig hvis man trenger å være drita for å le, sier Tollersrud.

Kan misbrukes
- Har dere problemer med å skape stemning under innspillingene, Andresen?

- Nei, vi har ingen problemer med det.

- Hvorfor er dine uttalelser forskjellige fra publikums opplevelser?

- Jeg tror ikke dette er noe generell oppfatning blant publikum. Vi ønsker å gi publikum en mulighet for å ta seg en øl eller to, og kan selvfølgelig ikke garantere at noen ikke misbruker dette, avslutter programsjefen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen