Gå til sidens hovedinnhold

TV-bønn fra gisler

I et videoopptak klager sju unge utenlandske gisler over matmangel og harde dagsmarsjer i hendene på sine colombianske gisseltakere.

Det er to måneder siden de sju gislene ble kidnappet av den marxistiske geriljagruppen ELN i jungelen i Colombia. Onsdag dukket det opp et videoopptak av gislene, der de forteller om forholdene de lever under, og ber om at det legges press på myndighetene for å få dem løslatt.

Tre av gislene, britiske Mark Henderson, tyske Reinhilt Weigel og spanske Asier Huegun snakket til kameraene og fortalte om hvordan de siste to månedene hadde vært.

- Det har vært en tøff opplevelse. Fra begynnelsen måtte vi gå mye gjennom steder jeg aldri hadde forestilt meg i Colombia. Vi har vært kalde, vi har vært veldig sultne, sa Huegun på spansk.

Press
Gislene håper nå at internasjonalt press kan få fart på prosessen med å løslate dem.

- Jeg vil fortelle dere at jeg har det bra, at jeg blir behandlet bra. Dere kan se at skjegget mitt har vokst og at jeg har blitt tynnere. Jeg har begynt å røyke igjen. Jeg håper dere legger så mye press dere kan på regjeringen i England for å få meg ut. Det har nesten gått åtte uker nå, og jeg vil si til regjeringene både i England og Colombia, at det er kanskje bare en ny dag for dere, men det er 24 timer av mitt liv. Jeg håper dere kan få til en løsning på dette problemet snart og få oss alle ut herfra, sier Mark Henderson.

ELN har lovet å frigi gislene dersom den colombianske regjeringen lar en humanitær komité besøke Sierra Nevada, der de hevder innfødte indianere er blokkert av væpnede grupper.

- Jeg ber den colombianske regjeringen gi etter på det humanitære området, og tillate den humanitære komiteen å slippe inn i Sierra Nevada for å se hvilke lidelser som er her, sier Huegun på opptaket.

Vokter israelere
Fire israelere er også gisler hos ELN. Opprørsgruppen har fortalt til Reuters at de holder et spesielt godt øye med israelerne fordi de en gang forsøkte å rømme. Det vises også bilder av israelerne på videoen, men de gir ingen kommentarer til kameraet.

Et åttende gissel, britiske Matthew Scott, klarte å rømme fra opprørerne kort etter kidnappingen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen