Onsdag ble 36-åringen som er siktet for trusler mot en norsk TV-kjendis fremstilt for varetekt i Oslo tingrett.

Var ikke hjemme
I tingretten kom det fram at TV-kjendisens samboer skal ha blitt truet da to ukjente menn kom hjem til henne i begynnelsen av mars. De to skulle kreve inn penger fra TV-kjendisen, men han var ikke hjemme.

I kjennelsen fra Oslo tingrett heter det at de to ikke oppga hvilken kreditor de kom på vegne av.

Dagbladet.no skriver at de to skal ha satt seg ned på sofaen ved siden av kvinnen og sagt at kjendisen skyldte 120 000 kroner.

Da samboeren spurte hvem de jobbet for, fikk hun som svar; «Det vet han veldig godt».

Kort tid etter skal politiet ha kommet til stedet, men da var de to dratt. TV-kjendisen anmeldte senere forholdet.

TV-kjendisen hevder at den siktede 36-åringen står bak trulsene, og mandag ble mannen pågrepet i Oslo.

Identifisert som Namsfogden
TV-kjendisens samboer har senere identifisert de to mennene som kom hjem og som skal ha truet henne. Men identifiseringen har svekket saken mot den siktede 36-åringen.

Den ene hun har identifisert skal være en oppkrever fra Namsfogden i Oslo, mens den andre er en musikervenn av den siktede 36-åringen.

– Retten finner etter dette at det ikke er sannsynliggjort at siktede ikke har noen forbindelse med de to mennene som skal ha oppsøkt fornærmedes samboer den 16. mars 2010, heter det i kjennelsen fra tingretten onsdag.

Politiadvokat Unni Fries vedgår overfor Dagbladet.no at vitnemålet fra TV-kjendisens samboer svekker saken.

– Vi ser problemet med at samboeren identifiserer to personer som åpenbart ikke kan ha vært der, sa Fries i retten.

Vil inndrive TV-kjendisens Mercedes
Ifølge Dagbladet.no skal mannen fra Namsfogden flere ganger skal ha forsøkt å komme i kontakt med TV-kjendisen fordi de ønsker å inndrive en Mercedes personbil som kjendisen disponerer.

Oslo tingrett besluttet å løslate den siktede 36-åringen, men aktor påkjærte onsdag kjennelsen slik at siktede skulle bli sittende til lagmannsretten får behandlet saken.

- Skylder 60-90.000 kroner
Den siktede tobarnsfaren, som skal ha tilknytning til MC-miljøet, erkjente ikke straffskyld da han ble framstilt for varetektsfengsling.

Han fortalte at han møtte TV-kjendisen via en bekjent for 3–4 år siden – og at de etter hvert ble venner.

Problemene oppsto da kjendisen ba om å få låne stadig større pengebeløp.

Til slutt dreide seg om et samlet lånebeløp på mellom 60.000 og 90.000 kroner, ifølge siktedes forklaring.

Den siktede skal blitt klar over at kjendisen lånte penger av flere, uten å betale tilbake. Han skal også ha oppdaget at penger som skulle gå til husleie, gikk til andre ting.

36-åringen ble pågrepet av Oslo-politiet mandag kveld, etter at kjendisen selv hadde anmeldt forholdet.

Hjemmme hos mannen fant politiet både våpen og narkotika, og politiet mener dette styrker siktelsen mot 36-åringen. Det er ikke Oslo tingrett enig i.

- Påtalemyndigheten har argumentert med at siktede har våpen hjemme og at dette styrker mistanken mot ham. Påtalemyndigheten har videre vist til at siktede er medlem av Outlaws. Retten kan ikke se at det er sannsynliggjort at siktede selv, eller at han har engasjert noen andre, til å bruke våpen mot fornærmede. For øvrig kan ikke retten se at medlemskap i Outlaws eller ulovlig oppbevaring av våpen i seg selv gir grunnlag for skjellig mistanke for de forhold som er omfattet av siktelsen, heter det i kjennelsen.

Skal skrive brev til TV-kjendisen
Den siktede 36-åringen har sagt at han ikke vil ta kontakt med TV-kjendisen, men at han akter å skrive et brev.

- Siktede har forklart at han ikke vil ta kontakt med fornærmede hvis han blir løslatt, men at han ønsker å skrive et brev til fornærmede for å skvære opp. Retten legger til grunn at siktede heretter vil følge vanlig fremgangsmøte i henhold til inkassoloven med videre for å inndrive gjelden fra fornærmede, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.