BUDAPEST (Nettavisen): TVNorge-reporter Jonas Bergh-Johnsen (29) ble en av søndagens store snakkiser etter landslagets tap mot Ungarn.

Det på grunn av intervjuet han gjorde med landslagssjefen i minuttene etter kampslutt.

Bergh-Johnsen var tøff og kritisk i spørsmålsstillingen, og sekvensen er behørig omtalt på sosiale medier i etterkant.

Hele intervjuet, ord for ord, kan du lese her.

Noen hyller reporteren for at han våget være kritisk med Høgmo, andre mener han var for tøff.

Se det omstridte intervjuet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=VM9b8ZVWPkcwdiMjwvVcMnNdNiKmiUAjxzyK0EgJ5a5QxkXpt9OV2PjQ98ZIwzbiHmfJSIiqzspprAMKDDVUE0taeiMzuQb5&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);- Ikke hyggelig

Enkelte gikk så langt at de valgte å komme med trusler til 29-åringen.

- Det er selvfølgelig ikke noe hyggelig det, men samtidig kan jeg ikke bry meg så veldig om hva folk skriver på sosiale medier i kampens hete, sier Bergh-Johnsen til Nettavisen mandag.

Han ble nedrent med reaksjoner i etterkant av TV-sekvensen. På Twitter hadde han fått over 1000 meldinger da han sjekket telefonen søndag kveld.

- 95 prosent har vært positive, og mener jeg la meg på riktig linje, og så er det noen som mener jeg var for streng og altfor hard med Per-Mathias. Det er helt greit, folk må få lov til å ha sine egne meninger. Men det er ikke noe hyggelig å blir truet, innrømmer han.

- Føler du deg truet?

- Nei, absolutt ikke. Det der er glemt i morgen.

- Hva synes du selv om intervjuet?

- Jeg synes ikke jeg er riktig mann til å bedømme det. Men det er klart at man må legge seg på en ganske kritisk linje. Det føler jeg at vi gjorde, men det er helt på sin plass etter både skuffelsen med å ryke ut og disposisjoner i hele laget som mange var nysgjerrige på. Det var mye det det handlet om å få svar på. Og så, i og med at det har vært et så glassklart mål for NFF å komme til et mesterskap og man ikke klarer det, så er det naturlig å stille spørsmål om posisjonen til sjefen som har ansvar for at man ikke kommer dit, svarer 29-åringen.

Ikke fått kjeft av UMC

Bergh-Johnsen er ansatt i NFF-selskapet UMC (Ullevaal Media Center). Han nekter for at han har fått noen negative reaksjoner fra den arbeidsgiveren etter intervjuet

- Nei, overhodet ikke. Vi har vært krystallklare på det hele veien. Jeg hever lønn både i Discovery og UMC, og det er et klart skille mellom når jeg er på jobb for Discovery og når jeg er på jobb for UMC. Jeg hadde en dialog med redaktør Jan-Erik Aalbu og vaktsjef Espen Tvedt om hva slags linje vi skulle legge oss på, og den ble vi enige om. Under intervjuets gang er det jeg som står ansvarlig for å følge opp og stille spørsmålene, men linja var vi enige om i hele redaksjonen, sier reporteren.

LES: Dette Høgmo-intervjuet vekker oppsikt

Mandag morgen møtte landslagssjef Høgmo norsk presse på flyplassen i Budapest.

- Først og fremst er jeg svært skuffet over at vi ikke klarte det. Jeg hadde troen helt til det siste, og troen på laget var stor der og da, sa Høgmo. Les mer om det her.