Rettssaken i Luleå tingsrätt mot 38-åringen pågår nå.

4-åringen som skal ha blitt utsatt for grov mishandling og tortur av 38-åringen fra Øst-Finnmark som var sammen med hans mor, ble avhørt foran et videokamera, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Lyset i tingretten dempes og en skjerm rulles ned. Foran et videokamera svarer gutten på barnepolitiets spørsmål.

- Jeg måtte stå sånn her. Det kjentes litt vondt i armene. Han slo meg, forteller gutten, og viser hvordan 38-åringen tvang ham til å stå.

NSD skriver at gutten ved et tilfelle måtte stå hele natten, mens mannen satt i sofaen og så på TV. Ved en anledning tisset gutten på seg, da tvang mannen han til å slikke i urinen.

Trusler og slag
Moren forklarer seg videre. Hun forteller at det begynte med at han kalte henne ting og pratet ille om hennes familie. Han truet også med at hennes barn ville bli tatt ifra henne, og at han skulle drepe hennes mor. Så kom første slaget.

- Jeg tenkte at man må gå når første slaget er falt. Men jeg var så redd for han. Han var svart i øynene, slo og truet med å drepe meg. Jeg var sikker på at han var i stand til det, sier mammaen.

Vet ikke hva han gjør når han blir sint
Under store deler av rettsforhandlingen sitter mannen med haken i venstre hand, skriver NSD.

- Når jeg blir sint så vet jeg ikke hva jeg gjør, forklarer han.

Mannen erkjenner deler av mishandlingen av gutten, men ikke alle anklagene. Blant annet nekter han for å ha satt kaustiksoda i guttens øyne.

38-åringen sier at han skal be om unnskyldning for det han har gjort.

Har mareritt
- Det vil verken jeg eller min sønn ha, sier mammaen til NSD etter første dag i retten.

Hun forteller om en gutt som under tiden med mishandling og tortur ikke har hatt mareritt.

- Det er rart, men nå når han er i et trygt miljø og kan være trygg, våkner han ofte og skriker på natten «hjelp han slår meg»

Moren og familien får nå råd om hvordan de på beste måte kan hjelpe gutten å komme over traumet.