Gå til sidens hovedinnhold

Tvangsklippet mann for å sikre DNA

Kvinne (40) og tre medhjelpere reiste ens ærend til Sørlandet for for å sikre seg hårtuster fra den 51 år gamle mannen.

(iBergen.no) : Det var ved 07-tiden torsdag morgen at mannen ble overfalt da han skulle gå på jobb. Kledd i militærutstyr klarte den 40 år gamle kvinnen og hennes tre mannlige medhjelpere å få lagt mannen i bakken, hvorpå de skar av noe av håret hans med kniv før de forsvant fra stedet, skriver Fædrelandsvennen. De fire personene, som alle skal være hjemmehørende i Bergen, ble pågrepet torsdag ettermiddag i Haugesund, etter å ha blitt etterlyst i politidistrikt langs hele Sørvestlandet.

Strid om farskap
– Bakgrunnen skal være en flere år gammel krangel mellom kvinnen og 51-åringen i en farskapssak. De fire reiste ens ærend fra Bergen for å klippe hår av mannen for å sikre seg DNA av mannen, sier politiadvokat Hellek Rue ved Agder politidistrikt til iBergen.no.

Mannen skal flere ganger ha avgitt DNA-prøve i farskapssaken, og alle tester viser at han ikke er far til kvinnens 18 år gamle datter. Men kvinnen nekter å godta resultatene, og hadde nå bestemt seg for å ta saken i egne hender. Selv nekter 51-åringen for noen gang å ha hatt et seksuelt forhold til kvinnen.

Fant kniv og hår i bilen
Politiet tror hensikten med hårkuttingen var å sende materialet til DNA-analyse i utlandet.

– Samtlige fire pågrepne er avhørt av politiet i Haugesund, og ble løslatt nå i dag, sier Rue til iBergen.no.

I bilen deres fant politiet både kniv og hårtuster. De tre mennene som var med på turen skal være slekt og venner av kvinnen. Alle fire har vedgått at de var på Sørlandet torsdag.

Anmeldt for trusler
Den 51 år gamle mannen skal ha blitt svært skremt over opptrinnet, og har tidligere anmeldt kvinnen for telefontrusler.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien