Gå til sidens hovedinnhold

Tviholder på jobben

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Tanken om at hun burde ha gått av er fullstendig fjern for forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

- Jeg har ikke vurdert å gå av, sier Krohn Devold svært bestemt etter sin tøffeste runde til nå i Stortinget.

Høyre-statsråden vil ikke kommentere om hun er lettet over at hun overlevde Frps mistillitsforslag og opposisjonens drepende kritikk mot henne i dag.

- Det tar jeg til etterretning, sier hun kort.

Krohn Devold nekter å svare på om hun har drøftet spørsmålet om hun burde gå av av med statsminister Kjell Magne Bondevik eller Høyre-leder Erna Solberg.

Faren ikke over
Lederen for Stortingets kontrollkomite, Ågot Valle (SV) understreker at faren ikke er over for Kristin Krohn Devold etter dagens ydmykelse i Stortinget.

Hun viser til at Stortinget skal behandle Forsvarets budsjett for 2004. Forsvarsministeren må også til Stortinget med kuttene i budsjettet for 2005, som følge av overforbruket på nesten 950 millioner kroner.

Krohn Devold vil ikke svare på om hun tror hun overlever hele våren.

- Sånne ting er det ikke opp til meg å vurdere.

Ingen kontroll
Krohn Devold har dempet seg betraktelig etter de voldsomme stormkastene, og tør ikke lenger love at hun har kontroll med Forsvarets økonomi.

- Den type spørsmål er ikke dekkende for den komplekse problemstillingen vi står oppi, sier forsvarsministeren.

Hun gjentar i stedet flere ganger at hun fortsatt baler med store utfordringer.

Last og brast med Frisvold
Frp-formann Carl I. Hagen og hans partifeller begrunner mistillitsforslaget mot Krohn Devold i dag med at hun har pekt ut den avsatte Generalinspektøren for Hæren, Lars J. Sølvberg, og lederen for Forsvarets logistikkorganisasjon, Erik Hernes, som syndebukker.

Men på dette punkt tar Krohn Devold ingen selvkritikk. Hun står fast på at det var riktig av tidligere Forsvarssjef Sigurd Frisvolds å fjerne de to sjefene.

- Det viktige for meg er at det Forsvarssjefen varslet i januar er iverksatt, etter en anbefaling jeg støttet, sier hun.

Løfte til Hagen
Statsråden er nå mer imøtekommende i forhold til Hagens krav om at regjeringen ikke skal kutte i forsvarsbudsjettet for 2005 for å dekke inn merforbruket.

Hun signaliserer at regjeringen kommer med et forslag som berører Forsvarets aktiviteter i revidert budsjett.

Dersom det skal foretas endringer i budsjettet for 2005 skal Frp-formannen bli tatt med på forhandlinger om dette, lover hun.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken