Gå til sidens hovedinnhold

Tvil om hatangrep

Ashley (20) sa hun ble banket fordi hun var tilhenger av John McCain. Men snakker hun sant?

John McCain-tilhengeren Ashley Todd skulle bare ta ut penger i minibanken da hun skal ha blitt knivtruet av en mann og ranet for 60 dollar. Angrepet skal ha skjedd på åpen gate i Pittsburgh ved 21-tiden onsdag kveld.

Raneren skal ha fått et raseriutbrudd da han så McCain-klistremerket på bilen til Ashley, skriver The Times.

- Du er en av de McCain-folkene, skal angrepsmannen ha skreket.

Mannen slo og sparket ifølge 20-åringen henne og risset inn bokstaven B i ansiktet hennes.

- Han fortsatte med å sparke og slå henne og sa at han skulle lære henne en lekse for å støtte John McCain, fortalte politisjef i Pittsburgh Nate Harper.

Tviler
Etter at politiet fikk overvåkingsbilder fra banken begynner nå tvilen om Ashleys historie å melde seg. Bildene viser nemlig at Ashley ikke har vært i den minibanken hun påsto hun hadde brukt.

I tillegg har hun endret sine forklaringer flere ganger i politiavhør.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press må jenta nå gjennomgå en løgndetektortest.

Utelukker ingen teorier
- Vi utelukker ingen teorier på det nåværende tidspunktet, sier politiets talskvinne Diane Richard og understreker at det er uklart hva B-en skulle symbolisere.

Ashley, som er en frivillig valgkamparbeider i McCain-kampanjen, har forklart til politiet at angrepet ble begått av en afroamerikansk mann. Angrepet ble ikke fanget opp av noen overvåkingskameraer, og politiet har ingen vitner i saken.

Talsmann for John McCain, Peter Feldman, opplyser at både presidentkandidaten og visepresidentkandidat Sarah Palin har snakket med offeret på telefon.

- McCain-leiren er kjent med hendelsen som omhandler en av våre frivillige valgkamparbeidere. Av respekt, ønsker vi ikke å kommentere saken, opplyser talsmannen.

20-åringen har ikke kommentert angrepet overfor media. Politiet har ennå ikke pågrepet gjerningsmannen.

Barack Obama-leiren var også raskt ute med å kommentere det politiske motiverte angrepet.

- Våre tanker og bønner går til denne unge kvinnen om at hun snart er på bedringens vei, og vi håper at personen som begikk denne kriminelle handlingen vil bli pågrepet og stilt til ansvar, sier talsperson for Barack Obama, Allison Price, ifølge nyhetsbyrået AP.

Målinger i presidentkampen:

Gallup

Obama: 52 prosent

McCain: 41 prosent

Rasmussen

Obama: 51 prosent

McCain: 45 prosent

Washington Post

Obama: 53 prosent

McCain: 44 prosent

Ipsos

Obama: 50 prosent

McCain: 42 prosent

Målingene har en feilmargin på 2 prosent.

Kilde: BBC.

Reist til Hawaii
Samtidig har Obama tatt en to dager lang pause fra valgkampen for å besøke sin syke bestemor på Hawaii, mens McCain fortsetter å drive valgkamp i den viktige vippestaten Florida.

Torsdag ble det kjent at president George W. Bushs tidligere pressesjef Scott McClellan har offentlig erklært at han vill stemme på Obama.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg kommer til å stemme på den kandidaten som har den beste muligheten til å endre Washington. Jeg kommer til å stemme på Obama, sa McClellan til CNN.

McClellan tjenestegjorde som pressesjef i Det hvite hus i perioden 2003 til 2006.

De daglige målingene til Reuters/C-SPAN/Zogby viser at Obama fortsatt har en klar ledelse over McCain. Obama har en oppslutning på 51 prosent mot McCains 41 prosent.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken