Gå til sidens hovedinnhold

Tviler på at dette er et lik

Forsvarer Harald Stabell mener bevisene mot den drapstiltalte drosjesjåføren ikke holder.

Påtalemyndigheten vil ha seks måneders fengsel for drosjesjåføren som skal ha kjørt i hjel sin passasjer på Alnabru i mars 2008.

Det ble klart da statsadvokat Anja Bech la ned straffepåstand i Oslo tingrett torsdag.

Den 58 år gamle drosjesjåføren er tiltalt for uaktsomt drap på Kjell Åke Palmquist på Alnabru natt til 23. mars 2008. Selv hevder han sin uskyld, og mener han bør frifinnes helt for uaktsomt drap.

- Hvorfor så han ikke noe
Nettavisen publiserte onsdag de sterkeste bevisene mot mannen. Dette er bilder fra et overvåkingskamera som tok bilder av akkurat det stedet avdøde Palmquist ble liggende i veibanen. Bildene viser at en bylt, som påtalemyndigheten mener er Palmquist, ligger i veibanen etter at 58-åringens drosje hadde snudd der.

Vi gjengir bildeserien til venstre i denne artikkelen.

Les: - Her ligger Kjell under drosjen

58-åringens forsvarer, Harald Stabell, mener det ikke kan konstateres at den fotograferte bylten faktisk er avdøde Kjell Åke Palmquist.

- Jeg stiller spørsmål ved at en trailersjåfør som kjører inn i dette området ikke observerte at det lå en død person én meter fra bilen, verken da han kjørte inn eller da han kom ut igjen, sier Stabell.

Han mener at bildene ikke beviser at Palmquist ble slept inn i området under 58-åringens drosje.

- Skled under drosjen
Påtalemyndigheten mener derimot at Palmquist skled under bilen til den pakistanskfødte drosjesjåføren, og at sjåføren dro den 44 år gamle svensken 346 meter inn i blindveien Knud Bryns vei på Alnabru.

Mannen er tiltalt etter straffeloven paragraf 239 som har en strafferamme på tre års fengsel (seks år ved særdeles skjerpende omstendigheter).

Påtalemyndigheten mener også at drosjesjåføren må ha skjønt at han kjørte over sin tidligere passasjer, men at han likevel ikke stoppet for å hjelpe ham.

Den 58 år gamle mannen nektet straffskyld da han forklarte seg i retten onsdag. Mannen sa da at han så Palmquist stå langs veien da han forlot ham i Knud Bryns vei i Oslo.

Endret forklaring
Påtalemyndigheten mener derimot at 58-åringen forklarte seg nærmere sannheten i to politiavhør i mai og juni 2008. Da fortalte mannen at Palmquist skled og dunket borti bilen hans, og at han etter dette hørte lyder i bilen, og kjente bilen hoppe etter å ha satt den i bevegelse.

- Siktede hørte masse lyd mens bilen gjorde et hopp. Mens han kjørte mot plassen han skulle snu tenkte han inne i seg at passasjeren ikke kunne truffet bilen fordi passasjeren hadde stått der. Han kjørte sakte forbi og tenkte hvor det hadde blitt av passasjeren. Det var høye gjerder på begge sider og ingen porter å gå inn, leste aktor Anja Bech fra det første avhøret.

Dette mener 58-åringen aldri å ha sagt til politiet.

- Jeg vet ikke om jeg er gal eller om politiet er gale, men det jeg forklarte i det avhøret, var at han sto ved siden av bilen da jeg begynte å kjøre, sa mannen i retten onsdag.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?