Gå til sidens hovedinnhold

Tviler på Uppstrøms sykemelding

Tre ganger har advokaten forsøkt å stanse rettssaken mot Tor Arne Uppstrøm. Bergen Tingrett tviler på Uppstrøms sykemeldinger.

(iBergen.no) Bergen tingrett har avslått alle begjæringene fra advokat Erling O. Lyngtveit. Onsdag begynner derfor straffesaken mot Carl Fredrik Seim (33), Tor Arne Uppstrøm (63) og Bertram Vedeler (54).

Bakgrunnen er at Tor Arne Uppstrøm påstår at han er syk i London. Men retten godtar ikke sykemeldingen fra utlandet, og vil ha norsk medisinsk ekspertise til å vurdere hans helsetilstand før det blir endelig avgjort om straffesaken skal utsettes.

- Jeg er helt enig i den beslutning Bergen tingrett er kommet frem til, sier advokat Trygve Staff.

- Jeg er av den oppfatning at saken blir sterkt skadelidende hvis vi ikke får hørt Uppstrøms forklaring. Og skal han høres må han møte som tiltalt, sier Staff til iBergen.no.

Straffesaken mot de tre er beregnet å vare til 18. mai, og omhandler overtakelsen av skipsverftet Mjellem & Karlsen i 2002. To måneder etter overtakelsen av verftet gikk det konkurs. Det var til sammen tatt ut 84 millioner kroner, og det er dette som danner grunnlaget for tiltalene om grov utroskap og bedrageri.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis