Gå til sidens hovedinnhold

Tvillingmor døde etter blodnekt

Emmas religion hindret henne i å ta imot livsviktig blodoverføring.

Emma Gough (22) tilhører religionen Jehovas vitner.

Da det oppsto komplikasjoner i forbindelse med fødselen, nektet hun å motta livsviktig blodoverføring, på tross av legenes innstendige oppfordringer.

Også Emmas ektemann Anthony (24) og foreldrene var enige i at Emma ikke skulle få blodoverføring.

Dette skjedde kun timer etter at hun hadde født tvillinger. Den unge moren rakk så vidt å vugge sine to babyer, en gutt og en jente, før hun mistet bevisstheten som følge av blodtapet.

Nektet
Jehovas vitner godtar ikke blodoverføring, og Gough hadde også spesifisert i et skjema i forkant av fødselen at hun ikke ville motta blod.

Ifølge Daily Mail skal legepersonell på Royal Shrewsbury Hospital ha bønnfalt ektemannen og familien om å få lov til å gjennomføre en blodoverføring. De nektet av religiøse årsaker.

Emma døde kort tid senere, 25. oktober, i Shropshire i Storbritannia.

Tvillingene er i god behold og blir nå tatt vare på av ektemannen.

- Vi forsøker å komme oss gjennom dette så godt vi kan. Det kommer til å bli avholdt en rettslig høring, og da vil det komme frem ting, sier Anthony Gough til avisen.

- Knust
Emma og Anthony giftet seg i desember 2005, etter å ha vært tenåringskjærester. Ifølge vennene skal Emma ha vært ekstatisk over tanken på å føde tvillinger.

For i etterkant av dødsfallet har ektemannen gått hardt ut mot sykehuset.

Selv om de ikke kunne gi blod fra en ukjent blodgiver, kunne sykehuset forsøkt å resirkulere kvinnens eget blod, hevder familien.

- Det hadde vært mulig å ta vare på blodet som rant ut av henne og overført det tilbake igjen, sier venner av paret til avisen The Sun.

Ifølge ektemannen ville ikke Emma ha motsatt seg dette.

- Men Anthony sier at legene som var på vakt ikke visste hvordan man skulle bruke maskinen som skulle rense blodet. Han er sint, frustrert og knust, sier vennene.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren