Gå til sidens hovedinnhold

- Twitter er en sikkerhetsrisiko

Sikkerhetseksperter advarer mot å la ansatte bruke sosiale medier på jobben.

De fleste er klar over at det å la de ansattes bruke sosiale medier i arbeidstiden kan skade produktiviteten. Færre er klar over de store sikkerhetsrisikoene som følger med bruken.

NA24 – din næringslivsavis

- Det er på tide at selskap skaffer en policy rundt Twitter for sine ansatte, sier sikkerhetsekspert David Emm, som jobber i antivirusselskapet Kaspersky Lab, ifølge di.se.

Etter hvert som mikrobloggtjenesten Twitter, Facebook og andre sosiale medier har blitt mer og mer populære, har de også blitt stadig mer populære mål for kriminelle på nettet. Mange brukere er ennå ikke klare over de mulige sikkerhetsangrepene de kan bli utsatt for.

- Mer godtroende
- Når det gjelder Facebook eller Twitter er det noe annerledes enn e-post. Problemet er at brukerne er mer godtroende på sosiale medier, sier Anders Nilsson fra sikkerhetsselskapet Eurosecure.

Nilsson peker på at sikkerhetsangrep i sosiale medier ofte foregår gjennom venner av brukeren, som selv blir kontrollert av en hacker som ønsker å stjele informasjon, selge tvilsomme produkter eller på annen måte lure brukeren.

Angrepet kan se ut som at en venn sender deg en lenke til bilder fra sin seneste ferietur, og ender med at brukeren får ødelagt PC-en, frastjålet kredittkortinformasjon eller lignende.

Skummelt i jobbsammenheng
Men for en sjef er kommer enda en bekymring på toppen av risikoen for at en av hans ansatte blir utsatt for et angrep. Det er faren for at de ansatte selv skader selskapet gjennom sin bruk av de sosiale mediene.

Emm peker på at det særlig er en fare for at folk gir ut for mye informasjon.

I selskap med mange bedriftshemmeligheter kan dette bli et svært alvorlig problem. Det hadde også vært svært uheldig om for eksempel en ansatt ved Norges Bank twitret om renten under rentemøtet.

Dette er en reell problemstilling. Senest i slutten av august kom det ut rapporter om at valgresultater var lekket på Twitter før tiden.

Les mer: Etterforsker valgfusk på Twitter

Kommentarer til denne saken