Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde truer mandag med at regjeringen vil gå av dersom Venstre fortsetter hardkjøret mot justisminister Anders Anundsen (Frp).

Dette får lederen av Unge Venstre til å reagere.

- Jeg synes det fremstår useriøst av Tybring-Gjedde. Han er med på å gjøre en vanskelig situasjon verre, sier Unge Venstre-leder Tord Hustveit til Nettavisen.

Les også: - Regjeringen går av hvis Venstre fortsetter å herje

- Nører opp under frustrasjonen
Tybring-Gjedde advarer mot å gjøre alvor av truslene om mistillitsforslag.

- Hvis Venstre fortsetter å herje på denne måten, blir ikke denne regjeringen sittende stort lenger, sier han til Klassekampen.

Hustveit mener Tybring-Gjedde bare hisser opp kritikerne.

- Jeg tror det er mye frustrasjon i både Venstre og Frp, og han er med på å nøre opp under frustrasjonen på begge sider. Jeg skulle heller ønsket at Tybring-Gjedde kunne vært mer konstruktiv enn å sette ting enda mer på spissen, sier han.

Han ber alle nå tenke seg om en ekstra gang før de uttaler seg.

- Jeg synes at nå må alle tenke seg om to ganger både i Venstre og Frp, og så må vi prøve å komme videre, sier Hustveit.

- Tror du Tybring-Gjedde har støtte i sitt utspill?

- Det har jeg ingen formening om, sier han.

Les også: - Tybring-Gjedde gjør en veldig bra jobb

- Han kom ikke heldig ut
Sinnet mot justisministeren hos regjeringens to støttepartier Venstre og KrF har økt i styrke etter høringen i asylbarnsaken på Stortinget fredag.

Venstre hadde en rekke fylkesstyreårsmøter i helgen, og flere av dem valgte å komme med svært kritiske uttalelser til statsråden. Både Troms og Rogaland Venstre vedtok likelydende uttalelser om at de ikke lenger har tillit til justisministeren.

- Jeg synes ikke Anundsen kom noe heldig ut av høringen, og jeg synes det viser at det er et system som fungerer veldig dårlig. Venstres hovedprioritering bør være hvordan vi skal fikse det systemet, sier Unge Venstre-lederen til Nettavisen.

Han mener regjeringen er nødt til å ta kritikken på alvor.

- Jeg håper Erna Solberg merker seg den kritikken, sier han.

- Viktigste er tida framover
- Mener dere at Anundsen bør gå av?

- Jeg har tillitt til at Venstres stortingsgruppe kommer til å velge det som er riktig, og så håper jeg da at stortingsgruppas eneste prioritet i denne saken er hva som vil gi oss størst mulig gjennomslag i asylfeltet og som vil være best mulig for asylbarna, sier Hustveit.

Han mener det viktigste ikke må være å straffe noen for det som er gjort galt, men heller å rette opp i uretten som er gjort overfor asylbarna.

- Det viktigste for meg er ikke det som har skjedd, men det som skal skje framover - om Anundsen klarer å legge en plan for asylbarna, og om han klarer å skape en tillitt for at planen hans virker, sier han.

Stortingsrepresentant Abid Q. Raja (V) sier han har stor forståelse for bekymringen fra Venstres fylkesårsmøter, for de lengeværende asylbarna og hvovidt regjeringen følger opp avtalen med KrF og Venstre.

- Nå skal vi vurdere svarene som ble gitt til Stortingets kontrollkomité før vi bestemmer oss for hvordan dette skal tas videre, sier Raja til Nettavisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED