Gå til sidens hovedinnhold

Tyske soldater i rasistvideo

Soldaten blir bedt om å se for seg afroamerikanere som fornærmer moren hans, før han fyrer løs.

Se videoen her

Tysk fjernsyn viste lørdag en video hvor landets soldater igjen opptrer med tvilsomme holdninger.

På opptaket fra skytetreningen ber en militær instruktør soldaten om å se for seg afroamerikanere i Bronx som blinker før soldaten fyrer løs med maskingeværet.

- En sort varevogn stanser foran deg. Tre afroamerikanere kommer ut og fornærmer moren din på verste måte, sier instruktøren på opptaket.

For hver gang soldaten avfyrer våpenet blir han bedt om å rope «motherfucker», noe han etterkommer med latter. Opptaket viser soldaten og instruktøren kledd i kamuflasjeuniformer under skytetrening i et skogsområde.

Lagt ut på nett
Forsvarsdepartementet bekreftet lørdag at opptaket er gjort i juli i fjor ved en militærbase utenfor byen Rendsburg i nordtyskland. En talsmann for departementet og hæren sier videoen blir etterforsket, ifølge AP.

Opptaket skal først ha blitt lagt ut på et nettsted som brukes av soldater for å utveksle private videoer.

Skaper reaksjoner
Bildene har skapt reaksjoner i New York. Bydelsleder Adolfo Carrion Jr. i Bronx var nylig i Tyskland for å få flere turister på besøk fra landet. Etter offentliggjøringen av videoklippet ber han den tyske regjeringen foreta seg noe.

Han mener tyskerne skylder bydelen hans en unnskyldning og sier opptaket viser at rasismen lever i beste velgående rundt i verden.

- Disse menneskene vet åpenbart ingenting, verken om afroamerikanere eller Bronx, sier han ifølge AP.

Flere skandaler
Opptaket er det siste i rekken av dokumentasjon som viser tvilsomme holdninger i det tyske militæret. I fjor ble det offentliggjort en rekke bilder av tyske soldater i Afghanistan som poserte sammen med hodeskaller og la puslespill med skjelett.

Samtidig er 18 militærinstruktører under etterforskning for å ha mishandlet og ydmyket rekrutter i 2004.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud