Gå til sidens hovedinnhold

«Uakseptabelt at de kan ta så lett på slike grove overtramp»

Liverpool-fans med åpent brev til kringkastingssjefen.

Det vakte stor oppsikt blant Liverpools supportere da den profilerte NRK-journalisten Christian Nilssen i etterkant av møtet mellom Manchester United og Liverpool kom med en svært upassende og usmakelig melding.

Journalisten skrev følgende på nettsamfunnet Twitter:

«Well, at least we didn't kill any fans»

Meldingen har forbindelse med Heysel-ulykken i 1985 og Hillsborough-tragedien i 1989, der til sammen 135 mennesker mistet livet.

Overfor Nettavisen sa daglig leder for Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, at han var sjokkert over meldingen fra den profilerte journalisten.

- Det er litt overraskende at en så profilert journalist la ut noe slikt. Det var egentlig det største sjokket. Man begynner jo å tenke og spørre seg om ikke verden har kommet lenger enn dette, sa den daglige lederen om saken.

Uttalte seg
I etterkant av denne meldingen, og et par andre meldinger som fikk Liverpool-fansen til å se rødt, måtte NRK gå ut og unnskylde Nilssens utspill. Først ba sjefsredaktør Sjur Molven om unnskyldning, før også Nilssen la seg flat.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ble intervjuet i forbindelse med denne saken av Kampanje, men Liverpool-fansen var ikke spesielt fornøyd med måten han uttalte seg i saken og mener han «bagatelliserer» det hele.

Eriksen sa blant annet følgende til Kampanje:

- Det var ingen elegant melding fra Christian Nilssen. Jeg vil ikke si at dette er en veldig alvorlig hendelse, men meldingen burde aldri vært sendt. I fotball kan følelsene av og til ta helt overhånd.

Som et motsvar på denne uttalelsen fra Eriksen, har Liverpools norske supporterklubb nå sendt et åpent brev til kringkastingssjefen.

Der står det blant annet:

«Det er svært vanskelig å akseptere at NRK-sjefen tar så lett på et så grovt overtramp vi her snakker om. Christian Nilssen kan ikke skylde på frustrasjon etter at hans lag tapte 0-3 for Liverpool på hjemmebane. Ved minst to tidligere anledninger har Nilssen nemlig også kommet med usmakelige Twitter-meldinger med klare referanser til Hillsborough og Heysel».

LES HELE BREVET HER

- Grovt overtramp
Det trekkes fram at engelsk fotball i lengre tid har forsøkt å få bukt med hatkulturen som eksisterer mellom rivaliserende klubber og at både Liverpool og Manchester United har vært tydelige overfor sine fans om at man ikke aksepterer sanger om verken Hillsborough-, Heysel, eller München-ulykken.

«Det faktum at Nilssen gjentatte ganger tvitrer hatefulle meldinger om Liverpoolsupportere er noe NRK-sjefen ikke synes er «veldig alvorlig» og han mener også at NRK-ansatte «må få lov til å være privatpersoner». Vi synes det er uakseptabelt at mannen som har den viktigste jobben i Media-Norge kan ta så lett på slike grove overtramp fra egne medarbeidere», står det.

Styreformann Pål Christian Møller, som har forfattet brevet på vegne av styret i Liverpools norsk supporterklubb, trekker også fram at både kringkastingssjefen og journalist Nilssen er selverklærte United-supportere.

«Begge disse Manchester United-supporterne i NRK vet altså utmerket godt hvor grove uttalelser det er snakk om. Det at Nilssen har kommet med slike uttalelser flere ganger over en lang tidsperiode forsterker bare alvoret i saken. Med sine meldinger bidrar han – som journalist – til å forsterke hatet mellom supportergruppene», skriver Møller i det åpne brevet.

Brevet avsluttes med en oppfordring til kringkastingssjefen om at han må komme med unnskyldning for det som har skjedd. I brevet står det også at man helst ser at Nilssen ikke får kommentere under sommrens fotball-VM.

LES HELE BREVET HER

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken