Gå til sidens hovedinnhold

- Uaktuelt med gratis Tevez

Alex Ferguson om kampen for å sikre seg Carlos Tevez også neste år.

Manchester United kvier seg visstnok for å betale 300 millioner kroner for å beholde Carlos Tévez. Ikke bare er prisen stiv, men argentineren har ikke alltid vært like glad i Alex Fergusons rotasjonspolitikk, heller.

Spesielt ikke ettersom det i år har gått ut over Tevez, som i de fleste storkamper (Før Mesterliga-semifinalen mot Arsenal) har måttet starte på benken.

Men nå får Tevez støtte fra EU.

- Kan bryte kontrakten
De mener nemlig at hans kontrakt med investeringsselskapet MSI, ledet av iranskfødte Kia Joorabchian, kan annulleres.

- Kjemp for friheten din, heter The Suns hovedsak fredag.

Der sier Chris Heaton-Harris, president i EUs Sports Intergroup, som tar seg av sportssaker, at han er sjokkert over Tevez-sagaen.

- Det er unikt - og meget spesielt - at en gruppe i stedet for en klubb eier en spiller, sier Heaton-Harris.

- Og Carlos har altså en kontrakt med denne gruppa. Men hvis han gikk til EU og sa at han ville ut av kontrakten, så ville han fått støtte av oss. Det handler jo kun om en arbeidskontrakt. Man kan ikke beholde en person i en kontrakt som han ikke vil være i. Under europeisk lov kan han bryte den, fortsetter han.

Manchester United-manager Alex Ferguson svarte fredag også på spørsmål om saken.

- Vi kan alle bryte kontraktene sine, men jeg kommer ikke til å kommentere det. Det hele er litt for usannsynlig, egentlig. Det var et møte på onsdag. Det er fakta. Da ble det diskutert på hvilken måte Carlos kan fortsette i Manchester United. Det er det. Jeg skjønner at dere i pressen også kan snakke med agenten hans, men jeg vil ikke si mer om saken nå.

Vil bort
The Sun understreker at det foreløpig ikke finnes noen bevis for at Tevez vil bryte kontrakten med Joorabchian, og avisa skriver også at kilder nær Tevez skal ha sagt at argentineren virkelig vil bort fra Manchester United, og at han synes det er helt greit at det er investeringsselskapet som bestemmer hvor.

Tidligere har Joorabchian uttalt følgende om avtalen han har med Tevez.

- Det er mye som en låneavtale mellom to klubber, bortsett fra at låneavtalen inngås mellom en klubb og en tredjepart i stedet. Sånn kan man få fantastiske spillere til klubber som normalt ikke ville hatt råd til dem. Det kan øke konkurransen. Hvorfor skal bare Manchester United og Chelsea ha råd til de beste spillerne, sa han da.

Foruten Joorabchian skal det også være en rekke ukjente bakmenn i investeringsselskapet MSI. Det blir spekulert i om disse er russere. Uansett er Real Madrid interessert. Inter også. Og Liverpool. Så Tevez trenger ikke å bekymre seg så altfor mye for neste sesong.

En storklubb å spille for får han da også.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken