Gå til sidens hovedinnhold

Ubaydullah Hussain i begravelsen til mistenkt terrorist

Nordmannen stiller opp med dansk islamist.

Minst 500 mennesker møtte opp ved den muslimske gravplassen i Brøndby utenfor København for å delta i begravelsen til 22-åringen som antas å stå bak terrorangrepene i den danske hovedstaden.

En av disse var den norske islamisten Arslan Maroof Hussain, bedre kjent som Ubaydullah Hussain. Han ble i 2012 kjent som talsperson for den islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Han stiller opp på et bilde med den dansk-bosniske islamisten Adnan Avdic, som skal ha hatt med seg en egen fotograf. Avdic har tidligere vært tiltalt for å planlegge terror.

Les også: Mener norsk presse fortjener dødsstraff

- Han var en helt
Avdic har fått mye oppmerksomhet i Danmark den siste tiden, etter at han gikk ut og kalte den avdøde 22-åringen en helt.

- Denne mannen har et hjerte av gull. Som muslimer støtter vi ham. De store terroristene er dem som fornærmer profeten. Det er de danske tegnerne som er ansvarlige for å oppildne til terrorisme. De er terrorister. Det var ikke denne mannen. Han var en helt, sa Avdic til det franske TV-programmet Le Petit Journal, ifølge danske TV2

De fleste av de frammøtte er unge menn, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzaus journalist på stedet. De er kledd i svarte jakker, og flere av dem har dekket til ansiktene sine.

Rundt ti politimenn er til stede ved den private seremonien fredag.

To drept
Politiet i København opplyste i en pressemelding før seremonien at de ikke har noen spesielle beskjeder, men ber folk vise respekt.

Politiet mener 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein sto bak terrorhandlingene i København forrige helg. En 55 år gammel mann ble drept ved Kulturhuset Krudttønden, mens en 37-årig jødisk mann ti timer senere ble drept foran synagogen i Krystalgade.

Noen timer senere ble El-Hussein skutt og drept av politiet ved sin bolig på Nørrebro.

Funnet DNA
På klær som er funnet i forbindelse med angrepet ved kulturhuset Krudttønden, har politiet funnet DNA som samsvarer med 22-åringen.

Det opplyser politiet i København i en pressemelding fredag, melder nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED