Gå til sidens hovedinnhold

UD: - Ikke reis til Mexico

Utenriksdepartementet gjør som stadige flere land: ber folket droppe mexicoturer.

- I tråd med norske helsemyndigheters anbefaling, fraråder Utenriksdepartementet reiser til Mexico som ikke er strengt nødvendig, melder Utenriksdepartementet onsdag.

Ikke første land ut
Dette skjer etter at både EU og USA, så vel som Canada har frarådet innreise til Mexico, der smittet først ble påvist. Cuba og Argentina har dessuten avbrutt alle direkte flyginger til og fra landet.

Verdens helseorganisasjon (WHO) flyttet mandag alarmnivået fra trinn 3 til trinn 4, hvilket betyr at viruset nå smitter mellom mennesker. Onsdag holdt generaldirektør i WHO, Keiji Fukuda, en pressekonferanse der det ble kjent at organisasjonene har fått rapportert til sammen 114 bekreftede tilfeller av svineinfluensa og at WHO vurderer å heve alarmnivået til 5, som innebærer at man anser faren for at svineinfluensaen skal bli en global pandemi for å være overhengende. Nivå 6, det høyeste, betyr at pandemien er et faktum.

Smittet utenfor Mexico
Onsdag ble det første tilfellet av svineinfluensa konstatert hos noen som ikke selv har vært i Mexico. Spanias helseminister Trinidad Jimenez sier ifølge 20minutos.es at en spansk borger er blitt smittet av kjæresten sin som hadde vært på ferie i Mexico. Totalt er det påvist ti tilfeller av svineinfluensa i Spania.

Tidligere onsdag ble det kjent at et to år gammelt barn i USA har dødd av svineinfluensa. Men toåringen er en meksikaner som ble fraktet til Texas for å motta legebehandling. Dette er det første bekreftede dødsfallet utenfor Mexico.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken