Kenneth Udjus forlater Åråsen til fordel for Brann.

Nettavisen kunne røpe at målvakten ville signere med rødtrøyene allerede tirsdag ettermiddag. Sent tirsdag kveld bekreftet Brann overgangen på sin hjemmeside.

31-åringen går gratis til bergensklubben, og kontrakten strekker seg over ett år.

- Vi begynte å prate sammen for noen dager siden, og nå er jeg klar. Det er fantastisk deilig. Jeg har jo bodd i Bergen noen år og har gode minner fra Brann, påpeker Udjus overfor Brann.no, og fortsetter:

- Nå gleder jeg meg veldig til fortsettelsen. Målet er å trykke på i spillergruppen, og så tar treneren ut laget. Jeg ønsker å bidra til at Brann sikrer opprykk til Tippeligaen, sier han.

Sørlendingen har i store deler av sin tid på Åråsen vært andrevalget mellom stengene bak keeper Arnold Origi, noe som blant annet førte til at han ble lånt ut tilbake til Sogndal forrige sesong.

Returnerer til Bergen
Nå fortsetter han karrieren på Brann stadion hvor han spilte i perioden mellom 2006 og 2010. 31-åringen må imidlertid også i Brann vente seg hard konkurranse om keeperplassen.

Polske Piotr Leciejewski har de siste sesongene vært førstevalget mellom stengene på stadion, og tidligere i vinter hentet klubben inn amerikanske Alex Horwath.

Men etter det Nettavisen kjenner til, skal sistnevnte så langt ikke ha imponert Brann-ledelsen.

Med Leciejewski ute med skade de neste ukene, åpner det for at Udjus kan starte allerede mot Fredrikstad i serieåpningen 6. april.

- Vi vurderte å kjøre med Alex (Horwath) og Markus (O. Pettersen) som våre eneste målvakter nå som Piotr er borte, men da muligheten til å hente Kenneth Udjus dukket opp, ble det en enda bedre løsning, forteller Branns sportssjef Rune Soltvedt til brann.no.

"Årets keeper"
Udjus ble aldri noen stor suksess på Åråsen, men viste i 2012-sesongen for Sogndal hva som bor i ham. Sørlendingen fikk den gangen Kniksenprisen under kategorien "årets keeper" for sin innsats.

Nå skal han få prøve seg i OBOS-ligaen og kan bli en viktig brikke for at Brann skal rykke direkte opp igjen til Tippeligaen.