Gå til sidens hovedinnhold

UEFA ber FIFA utsette presidentvalget

Ifølge Daily Mail har UEFA bedt om en utsettelse av fredagens presidentvalg i FIFA.

UEFAs generalsekretær Gianni Infantino mener at valget ikke bør gjennomføres på det nåværende tidspunkt.

- Vi mener at FIFAs kongress og det påfølgende presidentvalget bør utsettes i seks måneder, sier Infantino ifølge Daily Mail.

Onsdag kom nyheten om at flere ledere i Det internasjonale fotballforbundet FIFA hadde blitt arrestert. Hele 14 personer, hvorav ni er fra FIFA, har blitt arrestert i en aksjon.

Disse er mistenkt for korrupsjon og hvitvasking av penger. Til Nettavisen krever tidligere styremedlem i FIFA, Per Ravn Omdal at det gjennomføres en full opprydding i FIFA.

Bør flytte fotball-VM

En annen som også mener det bør gjøres noe er Bjørnar Moxnes.

- Dagens hendelser bør bli spikeren i kista for Qatar-VM. Hvis det ikke var tydelig før, bør det være overtydelig nå. Norges Fotballforbund må kreve at fotball-VM flyttes fra Qatar. Og hvis ikke det skjer, bør NFF gi beskjed om at vi boikotter kvaliken, sier Moxnes til Nettavisen.

Tidligere i mai ble det avslørt at nærmere tusen mennesker hadde mistet livet i arbeidet med å bygge arenaene som det skal spilles på i landet.

- Flere hundre menneskeliv har gått tapt så langt, og International Trade Union Confederation (ITUC) anslår at over 4000 fremmedarbeidere vil dø før åpningen av fotball-VM i 2022. Fotball er gøy og VM er viktig, men ikke så viktig at det er verdt denne prisen. NFF bør nå vise at de har ryggrad og gi FIFA klar beskjed om å flytte mesterskapet fra Qatar, sier Rødt-lederen.

- Qatar driver slaveri

Det har lenge vært spekulert i korrupsjon i FIFA. Onsdag ble totalt 14 personer pågrepet i forbindelse med korrupsjonsskandalen.

- Den sveitsiske statsadvokaten har åpnet kriminalsaker mot en rekke personer under mistanke om hvitvasking av penger og korrupsjon. Dette er i forbindelse med tildelingen av mesterskapene i 2018 og 2022. FIFA virker rimelig gjennomkorrupt, og det blir stadig tydeligere at Qatar aldri skulle fått dette arrangementet, sier Moxnes.

Rødt-lederen er klar i sin sak og sier at Qatar driver slaveri.

- Qatar er jo en slavestat. ITUC har i over tre år fortalt FIFA at arbeidere i landet må få grunnleggende menneskerettigheter, men ingen har skjedd. Tvert imot, fremmedarbeiderne som bygger de nye stadionene jobber under grusomme forhold og utfører ekstremt risikabelt arbeid, avslutter Moxnes.

Kommentarer til denne saken