Gå til sidens hovedinnhold

UEFA til krig mot G14-klubbene

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) vil ikke at toppfotballen skal bli «en stengt butikk». Derfor trapper de nå opp kampen mot G14-klubbene.

På kongressen i Budapest fikk UEFA torsdag gjennom en resolusjon som forhindrer at toppfotballen blir en rettighet og en anledning kun for et fåtall.

I resolusjonen heter det blant annet at «fotball handler om rettferdighet, muligheter, underholdning og variasjon».

Og:

- Det er ikke en stengt butikk der kun de rikeste og mektigste klubbene er invitert.

Selv om UEFA ikke nevner noen klubber med navn er adressaten tydelig. Det er de såkalte G14-klubbene, med Real Madrid, Manchester United, Bayern München og Juventus i frontlinjen, som UEFA vil skape en motvekt til.

Gruppen - som faktisk består av 18 klubber, er for øyeblikket inne i en prosess som kan føre til at de nasjonale fotballforbundene må bidra med økonomiske erstatning for spillere som blitt tatt ut på de forskjellige landslagene.

I en tale på kongressen i Budapest var UEFA-president Lennart Johansson svært kritisk til storklubbenes holdninger.

- Noen klubber gir blaffen i fundamentale demokratiske prinsipper gjennom å syrlig utpeke seg selv som mindre klubbers stemme, sa Johansson, ifølge TT.

UEFA understreker også at de kommer til å fortsette å forsvare rettighetene til mindre klubbers rett til å delta i europacupene og at de vil slåss videre for å beholde de nåværende reglene for spillere som blir kalt inn til landslagsoppdrag.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn