Gå til sidens hovedinnhold

Uenig i den harde Guardiola-kritikken

- Har fått voldsomt mye ut av sin første sesong.

Tirsdag kveld møtes Bayern München og Real Madrid til den avgjørende semifinalen i Champions League. Spanjolene vant med 1-0 i første møte.

Oppgjøret er med andre ord svært åpnet før lagene barker sammen, spesielt siden det tyske storlaget har opplevd en aldri så liten formsvikt i det siste.

Real har ikke vært i finalen av Champions League siden 2002 og har røket ut i semifinalen de tre siste årene, men troen på avansement er nok stort nå.

Bayern sikret seg seriegullet i slutten av mars og siden har klubben levert flere svake resultater. På de ni siste kampene har det kun blitt fire triumfer. I samme periode har det blitt tre tap og to kamper har endt med uavgjort.

- Bra tidspunkt
Eurosports ekspert på tysk fotball, Vebjørn Buen, tror det kan være gunstig for Real å møte tyskerne nå, men tror heller ikke vi bør legge alt for mye vekt på de svake resultatene Josep Guardiolas menn har oppnådd etter gullfesten.

- Bayern er inne i sin dårligste periode i årets sesong. Sånn sett er det et bra tidspunkt å møte dem på. Det må sies at det gikk nedover for dem i Bundesliga etter at de ble mestere og det er ikke så rart at de legger fokuset på andre ting og nedprioriterer ligaen, siden de allerede har vunnet. Det er en grunn til den «dårlige formen», sier Eurosports Vebjørn Buen til Nettavisen.

I etterkant av det første møtet med Real Madrid, som altså endte med 1-0-tap for Bayern på Santiago Bernabeu, måtte klubben tåle en del kritikk. Tyskerne hadde ballen mye, men skapte svært lite og framsto kjedelig. Mye av kritikken ble rettet mot hovedtrener Josep Guardiola og hans spillestil.

Buen mener det blir feil å kritisere Guardiola på bakgrunn av prestasjonen i kun noen få kamper. Han mener hovedtreneren har hatt en god førstesesong.

- Stilen hans har fått mye kritikk flere steder. Mange mener nå at «det er ikke nok å ha mye ball, Pep». Jeg mener at om du ser på hele sesongen, så har stilen fungert meget bra. Han bør ikke bli kritisert så mye etter et par mindre gode kamper, når laget har spilt et titalls strålende og overlegne kamper.

- Det er selvfølgelig alltid et forbedringspotensial, men Pep har fått voldsomt mye ut av sin første sesong med Bayern. Mange trenere trenger ofte mer tid.

Ronaldo og Bale
Eurosport-profilen er likevel klar på at Bayern München er nødt til å få mer ut av ballinnehavet i kampen tirsdag, skal det bli en ny Champions League-finale.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Bayern har mye ball, uansett motstander. Et stort fokus ligger også på Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Én av deres hovedoppgaver blir å stoppe de to så fort de setter fart i angrep. Da går det fort. Bayern vil nok involvere Toni Kroos og Bastian Schweinsteiger mye fra den sentrale midtbanen og la de spre mange baller ut til Arjen Robben på høyre og Franck Ribery på venstre og gjennom forsvaret til Mario Mandzukic. Slik skal de skape sjanser.

Cristiano Ronaldo var tilbake fra skade i forrige oppgjør mellom de to lagene og spilte en solid kamp, til tross for at han hadde vært ute med skade en stund. Tirsdag kveld kan superstjernen bli enda mer sentral for spanjolene.

- Tøff oppgave
Buen ser for seg to mann som kan få oppgaven med å stoppe Ronaldo.

- Enten Philipp Lahm eller Rafinha. Personlig hadde jeg valgt Lahm, men Guardiola har brukt ham mye på midtbanen denne sesongen og det har vært en suksess. Dermed tror jeg høyreback Rafinha får den tøffe oppgaven med å stoppe Ronaldo. Portugiseren skal normalt vinne den duellen, men alt er mulig. For å ta et eksempel, så hadde ikke Franck Ribery én eneste sjanse mot Omar Elabdellaoui (Eintracht Braunschweig) i ligaen nylig, sier Buen.

- Hvordan ser du for deg tirsdagens kamp?

- Jeg ser for meg et Madrid-lag som går hardt ut og prøver å få et bortemål de første 15 minuttene. Etter hvert legger de seg nok mer bakpå. Bayern vil ha mye ball og være mye i angrep. For Madrid kan dette fort bli en kamp som den de hadde mot Dortmund. Bayern kommer til å kjøre på fra start til slutt, så Madrid må være kompakte bakover og ta vare på sjansene framover. Det klarte de i det første oppgjøret, minner Eurosport-eksperten oss på.

Champions League følger du i Nettavisens livesenter fra 20.45.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken