Gå til sidens hovedinnhold

UFC-ekspert tviler på Anderson Silvas tittelsjanser

- Sporten kan ha utviklet seg forbi Anderson Silva, sier Dan Hardy til Nettavisen.

LONDON (Nettavisen): Det er knyttet stor spenning til Anderson Silvas første kamp på over ett år når UFC-stjernen går inn i buret i London lørdag kveld.

Brasilianeren dominerte UFCs mellomvektklasse mellom 2006 og 2013 før han gikk på to tøffe tap mot Chris Weidman.

Etter sin forrige kamp i januar 2015 testet han positivt for anabole steroider.

- Mistet en del av seg selv
UFC-kommentator og tidligere fighter Dan Hardy er spent på hvilken versjon av Silva som dukker opp i O2 Arena.

- Er han den samme fighteren etter kampene mot Chris Weidman?

- Hvis vi får den samme Anderson som vi så i Nick Diaz-kampen, så er svaret nei. Han hadde tydeligvis en viss engstelse for å komme tilbake i buret etter beinbruddet, han hadde mistet beltet sitt og følte trolig at han hadde mistet en del av seg selv. Det er tøft å være helt på toppen og falle så fort, sier Hardy til Nettavisen.

Les også: - Silva er en svindler og bedrager

Hardy tror imidlertid fremdeles at 40-åringen kan produsere magi, slik vi har sett år etter år.

- Han var litt nølende i Diaz-kampen, men jeg tror ikke det er representativt for hvor han står i dag. Jeg tror han fremdeles har de ferdighetene han hadde. Øyene og reaksjonstiden er bra nok til å dra kampen i hans favør, uavhengig av alderen. Det handler om selvtillit for Anderson Silva - om han selv tror at han kan slå Michael Bisping.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tviler på tittelsjanser
Hardy er usikker på om Silva noen gang vil være i stand til å kjempe om tittelen igjen.

- Hvis han møter opp der og ser ut som han gjorde mot Nick Diaz, så kan han ikke det. Da er den Anderson Silva vi kjente borte. Hvis han kommer og herjer med Michael Bisping og slår ham ut i andre runde, vil jeg se ham i topp fem igjen.

Les også: Ampert på fredagens innveiing

Hardy utelukker ikke at vi i fremtiden kun vil se Silva mot stående fightere og at han ikke vil utsette seg for kamper hvor han blir eksponert på bakken.

- En kamp mot Jacare eller Romero ville vært interessant og en test for ferdightene hans, men det kan være et for langt steg - vi så ham slite med en bryter som Chael Sonnen, og det er lite sannsynlig at han vil klare å klappe ut Jacare med en triangle.

- Det er også lite sannsynlig at han vil komme seg på beina igjen hvis Yoel Romero bestemmer seg for å ta ham ned. Sporten kan ha utviklet seg forbi Anderson Silva - det kan hende vi fra nå av kun vil se ham i underholdende kamper mot gode stående fightere som Michael Bisping. Vinner han imidlertid på lørdag, vil jeg definitivt se ham i toppen fordi vektklassen trenger ham, sier Hardy.

Tid for Bisping?
I tiden da Silva var tittelholder gjorde Bisping alt han kunne for å møte brasilianeren. Han snublet imidlertid i siste trappetrinn gang på gang. Nå er tiden endelig inne for engelskmannen.

Les også: - McGregor vil ikke ha slike folk

- Det er uten tvil Michael Bisping sin tøffeste test. Selv om Anderson Silva kanskje har mistet noe med alderen og med tiden han har vært ute, er han fremdeles Anderson Silva. Han har fremdeles de bevegelsene, og han så veldig bra ut på den åpne treningen. Han ser avslappet ut og har et bra team rundt seg, sier Hardy.

- Dette blir virkelig en prøve for Michael Bisping sin kickboksing. Vi vet at han er solid, har høy treffsikkerhet og bra kondisjon, men om han kan konkurrere teknisk med Anderson Silva er spørsmålet.

Lørdagens UFC-stevne kan du se på Viaplay og Viasat Sport fra 21.45 lørdag.

Kommentarer til denne saken