Gå til sidens hovedinnhold

- Uforståelig å si nei til én milliard

KS rister oppgitt på hodet over at kommuneansatte velger streik.

Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS) er oppgitt over at de kommuneansatte takket nei til en milliard kroner i likelønnsmidler.

Les også: - Det blir storstreik

- Strukket oss langt
- Vi har strukket oss langt for å oppnå enighet. Jeg må bare konstantere at det ikke gikk, sier forhandlingsleder Per Kristian Sundnes.

KS´ økonomiske tilbud før mekling var på linje med statens og hadde en klar likelønnsprofil, med likelønnstiltak på over en milliard kroner.

- Vi synes denne streiken er uforståelig. Dette er en alvorlig situasjon som rammer mange som ikke har noe med streiken å gjøre. Jeg beklager de belastningene en streik vil føre til for innbyggerne, sier Sundnes.

Hvordan rammes du av streiken? Send SMS eller MMS til 2242 - merk «tips» - eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Ikke mer penger
- Når forsto du at dette ikke gikk?

- Det var ved 11-tiden i dag. Du må spørre arbeidstakerne om hvorfor de ikke godtok vårt tilbud, de takket altså nei til én milliard i avsetningen til likelønn i kommunene, utdyper Sundnes overfor Nettavisen.

- Hvor lenge kan den streiken vare?

- Det har jeg ingen formening om, men vi har i hvert fall ikke mer penger å tilby.

Venter opptrapping
Sundnes venter en opptrapping av streiken, som eventuelt må varsles fire dager på forhånd.

Streiken starter fredag morgen. Berørte kommuner, fylkeskommuner og bedrifter vil innenfor gjeldende regler prøve å begrense skadevirkningene så godt som mulig, og informere innbyggere om konsekvensene lokalt. En eventuell opptrapping av streiken skal meldes innen fire dager.

Kommentarer til denne saken