Gå til sidens hovedinnhold

UiO havnet på 185. plass av 200

Universitetet i Oslo fram 17 plasser på topp 200-lista.

Oslo (NTB): Universitetet i Oslo (UiO) går fram 17 plasser universitetsrangeringen til Times Higher Education og havner på 185.-plass av 200.

UiO er fortsatt det eneste norske universitetet som er inne på topp 200-lista. Plasseringen deler skolen med universitetene i Miami i USA og Ottawa i Canada. Til tross for framgangen på listen, ligger Norge fortsatt langt bak plasseringene til svenske, finske og danske universitet.

Universitetet i Helsingfors, som ligger på 100. plass, har den beste plasseringen blant de nordiske landene. Sverige har fire universiteter inne på listen, mens Danmark har tre og Finland ett.

Ifølge listen er det aller beste universitetet i verden California Institute of Technology, med Harvard-universitetet og Universitetet i Oxford på en delt andreplass.

UiO-rektor Ole Petter Ottersen sier at framgangen på listen kommer av at det har vært satset på forskning over tid. Han mener det er metodeproblemer som gjør at ikke universitetet når høyere opp i rangeringen.

- Her sammenlignes breddeuniversiteter med spesialiserte høyskoler som kun dekker noen få områder. Naturvitenskap, medisin og publisering på engelsk favoriseres, påpeker han. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken