Gå til sidens hovedinnhold

- Uklokt ultimatum fra Kristin

Kristin Halvorsens barnehageultimatum var ingen god ide.

Det sier TV 2s politiske redaktør, Stein Kåre Kristiansen.

Det var i TV 2s partilederutspørring mandag kveld at Halvorsen kom med sitt ultimatum.

SV-lederen brukte anledningen til å love full barnehagedekning fra 1. januar 2008 og innføring av makspris på 1750 kroner allerede fra 1. januar 2006. Innen 2009 skal alle barn ha lovfestet rett til barnehageplass.

Deretter truet Krstin Halvorsen med å trekke seg fra politikken hvis barnehageløftene ikke ble gjennomført.

Vanskelig å følge opp
Stein Kåre Kristiansen mener det er et dumt ultimatum fra SV-lederen.

- Det finnes vel ikke noe område i politikken hvor politikere har gitt flere garantier enn på barnehagedekning - og vi har til gode å se at de følger dem opp, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen.

- Det er også grunnen til at Jens Stoltenberg sier som han gjør: At han er enig om målet og at de kommer til å jobbe beinhardt mot det. Men klok av skade unngår han å komme med så glassklare garantier, sier den politiske redaktøren.

- Dette er SVs fyrtårn
Valgforsker Frank Aarebrot er derimot ikke så negativ.

- Kristin Halvorsen har med dette fått markert ett av sine fyrtårn. Så lenge hun ikke kommer med slike ultimatumer hver uke, tror jeg ikke det gjør noe, sier Aarebrot til TV 2 Nettavisen.

Valgforskeren sier at det innenfor politiske koalisjonsdannelser finnes en tredeling.

- For det første kommer selve grunnlaget for enighet som gjør at man kan danne en koalisjon. Så kommer alle kamelene man må sluke for å holde koalisjonen sammen. Det tredje punktet er fyrtårnsdannelse.

- Kontanstøtten det fyrtårnet som KrF fikk lov til å ha i Bondevik 1-regjerningen. Barnehageultimatumet ser jeg på som SVs fyrtårn. Et mulig Ap-fyrtårn kan bli oljeutvinning i nord, mens Senterpartiet sikkert også vil komme med sitt fyrtårn etter hvert, sier Aarebrot.

På Tabloid på TV 2 klokken 18.55 i kveld møter Kristin Halvorsen blant annet Dagfinn Høybråten.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken