Gå til sidens hovedinnhold

Ukrania tar mer gass

Det iskalde været har tvunget Ukraina til å tappe mer gass fra gasslinjen mellom Russland og Europa.

Med temperaturer ned i 20 minus har gassforbruket i Ukraina steget dramatisk de siste dagene. Nå tapper landet mer gass fra gasslinjen mellom Russland og Europa, melder Reuters.

- Med samtykket fra våre russiske kollegaer, har den russiske gasseksporten blitt kuttet med 60 millioner kubikkmeter hver dag, sier Ukrainas Energi- og brenselsminister Ivan Plachkov.

Kan skade tilliten
Ifølge ministeren har Gazprom gått med på å øke mengden gass som brukes i Ukraina fra 40 millioner kubikkmeter daglig til 60 millioner kubikkmeter. Etter kuttet blir det fraktet 325,4 millioner kubikkmeter til Gazproms kunder i Europa.

Tidligere i januar kuttet Gazprom leveransen til Europa under uenighetene med Ukraina. Det nye kuttet kan skade tilliten til Gazprom som leverandør.

Noen får gass
I landene som kjøper gass fra Gazprom kommer det forskjellige meldinger om hvor mye gass som kommer frem.

Torsdag klaget Italia over at gassleveransen lå 12,2 prosent under etterspørselen. Fredag lå leveransen kun 4,1 prosent under etterspørselen.

I Østerrike tror myndighetene at Russland klarer å holde trykket oppe, men i Bosnia klager en av de største gassdistributørene over at importen er ned 25 prosent. Her har mange nå valgt å gå over til olje. Det samme har mange kunder i Ungarn gjort.

I Tyskland er leveransen like høy som etter urolighetene i begynnelsen av januar.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken