Gå til sidens hovedinnhold

- Ullevål lyver om Ali

Flere sykepleiervitner sier Ullevål lyver når de sier at Ali Farath (37) ble undersøkt.

Seksjonsoverlege ved Ullevål, Anne-Cathrine Braarud Næss, sa på pressekonferansen onsdag at ambulansepersonell foretok de nødvendige undersøkelser av Ali Farath (37) da han ble overfalt og skadet i Sofienbergparken.

Ifølge Næss ble det tatt puls, sjekket åndedrett og bevegelse i ekstremiteter, samt pupillestørrelse.

Karianne Østensen, som tok imot ambulansepersonalet og varslet om at Ali hadde alvorlige hodeskader, sier nå til TV 2 Nyhetene at dette er løgn.

- Løgn og fanteri. De sa «bare la ham ligge der å sprelle. Det gjør ikke noe», sier Østensen som var i parken med barna sine da det hele skjedde.

185965

- Pågripes sannsynligvis snart
Politiet jakter nå på mannen som slo Ali Farath så kraftig i ansiktet at han falt i asfalten og mistet bevisstheten mandag.

Stasjonssjef ved Grønland politikammer Kåre Stølen tror de er nær en pågripelse av mannen.

- Vi har en god beskrivelse av mannen, som er en kjenning av politiet. Jeg tror vi skal få tak i ham i løpet av kvelden, eller kanskje morgendagen, sier Stølen til Nettavisen onsdag kveld.

Ifølge Stølen er mistenkte en 30 år gammel ghaneser, som er kraftig og rundt 1,75 høy.

- Han er også kjent for å vanke mye i Sofienbergparken, legger Stølen til.

Politi og ambulansepersonell anmeldt
Sykepleiere og vitne Karianne Østensen har likevel anmeldt ambulansepersonalet og politiet for ikke å ha gjort jobben sin, etter opplevelsen mandag.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle oppleve dette. Ambulansepersonalet kalte ham «jævla gris» og mye annet som tydet på at dette var rasisme, sier hun opprørt.

En annen av vitnene, Ragnhild Storstein Spilker som også er sykepleier, reagerte også kraftig på hvordan ambulansepersonalet opptrådte:

- Jeg sa til dem at «dere må jo ta ham med dere». Jeg fikk til svar at «dette var et ordensproblem», sier hun til TV 2 Nyhetene.

Legene antar nå at Ali Farath har fått en hjerneskade etter å ha blitt slått så kraftig i ansiktet at han slo hodet så kraftig i asfalten at han mistet bevisstheten mandag.

- Klamrer oss til håpet
Alis svigerfar Nils Nordberg sier alt de nå kan gjøre er å håpe at han skal bli bedre.

- Vi tar ting som det kommer og klamrer oss til håpet om at dette kan gå bra. Men det ser ikke så bra ut akkurat nå, sier han til TV 2 Nyhetene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis