Gå til sidens hovedinnhold

- Ullevål testet smuglersprit

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Giftdrapstiltalte Erik Fallo hevder at Ullevål universitetssykehus testet spriten for spritselgerne.

Det sa Fallo da han fortsatte med sin forklaring i Oslo tingrett tirsdag.

Spritkongen fortalte at analysen av spriten ble utført på Ullevål universitetssykehus på oppdrag for noen av de personene som videresolgte spriten han importerte til landet.

Drakk spriten selv
Personene skulle ha fått mistanke om at noe var galt med spriten, og ønsket derfor å få undersøkt hvorvidt det var noe galt med drikkevarene.

Ifølge Fallo skal spriten ha blitt testet i begynnelsen av september 2002. Han ga derimot ingen klare svar på hva resultatet av disse prøvene ble, men sa at han selv drakk av spriten før resultatet var klart.

I retten tirsdag sa Fallo at han overhodet ikke fikk vite at det var metanol i spriten, men etter at aktor påpekte at han i en politiforklaring hadde sagt noe annet, endret han litt på forklaringen.

Spritkongen gikk med på at han etter hvert fikk vite at det var metanol i deler av partiet, noe han også bekreftet mandag da han sa at han begynte å samle inn igjen sprit etter at han skjønte alvoret i saken.

Det skal derimot ha tatt lang tid før han skjønte at det var metanol i spriten.

La fram eget kart
Fallo ga en meget detaljert forklaring, både om levering av spriten og om når han begynte å få mistanke om at noe var galt.

Han la blant annet fram et eget kart hvor han viste hvordan spriten kom til Norge.

Da rettsaken startet mandag, benektet Fallo skyld i forbindelse med de sju metanoldødsfallene han er tiltalt for.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken