Gå til sidens hovedinnhold

- Ulogisk norsk bidrag

EU-kommisjonens president Romano Prodi sier det er "ulogisk" at Norge betaler mest per innbygger til utvidelsen, når vi ikke er medlem.

Norge betaler 2 milliarder kroner for den utvidede EØS-avtalen, og gir dermed mer til sosial og økonomisk utjevning i de nye medlemslandene enn noe EU-medlem.

- Jo, det er ulogisk, men politikk er ulogisk av og til. Jeg har sagt det før, og gjentar det nå: Vår dør er åpen, dette er det norske folks valg. Vi vil ikke presse noen, for det er opplagt at hvis du går inn i EU, så er du inne, om ikke for alltid, sa Prodi til pressen etter samtaler med statsminister Kjell Magne Bondevik i Brussel torsdag.

- Men det er helt opplagt at Norge opptrer som de beste landene i EU. Det ville være en personlig fornøyelse om Norge ble medlem, sa Prodi.

I et innlegg på kongressen i Det europeiske folkepartiet (EPP) markerte statsministeren fra utenforlandet at Norge ikke er gratispassasjer når EU og EØS utvides med ti nye land 1. mai.

- Som ett av de rikeste land i Europa, vil Norge bidra til den historiske utvidelsen av EU. Vi har et klart ansvar til å gjøre det, og vi bidrar sammen med EFTA-partnerne Island og Liechtenstein, sa Kjell Magne Bondevik torsdag.

Reklame

Best i test påskeegg 2021