Riibers Lahti-forbannelse vil ingen ende ta.

Se video nederst i saken!

Norge lå godt an på den kombinerte lagsprinten i Lahti, men på siste etappe ble ankermann Jarl Magnus Riiber skadd. Han falt over ende og skadet seg skikkelig.

Norge lå godt an på den kombinerte lagsprinten i den finske skimetropolen, men på siste etappe ble ankermann Riiber skadd. Unggutten gikk ut 1,8 sekunder bak ledende Tyskland på siste etappe, men plutselig viste TV-bildene at Heming-løperen satt på bakken i løypa.

Unggutten fikk kjapt behandling etter å ha fått skulderen ut av ledd. Riiber ble så kjørt til sykehus for videre sjekk av skaden, men lørdag kveld var han tilbake i den norske leiren.

– Skuldra er satt på plass igjen. På sykehuset ble det ikke påvist brudd eller andre typer skader, men det er fortsatt uvisst hvor lenge Jarl blir ute, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Skuffet

- Akkurat nå er jeg veldig skuffet, rett og slett. Det kan ikke toppe seg mer nå, fortalte Riiber til NRK på vei til sykehuset for undersøkelse.

Han kunne bekrefte at skulderen hans er ute av ledd, men at skadene ikke var så vonde.

- Det var ingen utforkjøring. Det var en motbakke som skulle ta knekken på meg. Kjedelig, fortalte Riiber videre til NRK lørdag.

Drama
- Det kan virke som om skulderen var ute av ledd, sa landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB.

Like etterpå fikk Ingebrigtsen snakket med landslagets fysioterapeut Stein Vidar Thun som kunne fortelle at han hadde fått slått skulderen på plass igjen.

- De er på vei til sykehuset nå for en sjekk, sa Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen var ikke i nærheten da Riiber falt, og i målområdet etterpå var det lettere kaotisk. Ingebrigtsen hadde både Riibers jakke og sekk med seg.

Den tyske duoen Fabian Riessle og Johannes Rydzek sikret Tyskland seieren i rennet. Østerrike 1 og 2 ble henholdsvis nummer to og tre. Norge 2 (Jørgen Graabak/Håvard Klemetsen) ble nummer fem.

Norges førstelag med Jan Schmid og Riiber ledet med 57 sekunder etter hopprennet, men fikk altså rennet ødelagt på siste etappe.

Utur
- Jeg har ikke snakket med ham (Riiber), men jeg tror han fikk skulderen ut av ledd. Plutselig så jeg at han lå og fikk behandling, sa Schmid til NRK.

Riiber har slitt med mye utur i finske Lahti. Fredag gikk han først i mål på sprinten, men ble diskvalifisert for å ha gått feil.

Riiber var også uheldig i Lahti sist år. Også da fikk han begge konkurransene ødelagt. I lagsprinten krasjet han med tyskeren Johannes Rydzek. Da mistet han den ene skien og måtte fullføre, men uansett han ble han disket for taklingen mot tyskeren. I det individuelle rennet sist år ble han også disket. Da revnet sømmen i hoppdressen.

Riiber har altså ikke fått et eneste tellende resultat i Lahti på fire starter de to siste årene.

Riiber er tatt ut til junior-VM, og det var uansett ikke meningen at han skulle stille i søndagens renn.

For Riiber er Lahti blitt en ordentlig forbannelse.

Se video av hendelsen her: