Gå til sidens hovedinnhold

Underholdning eller seier?

Hva er viktigst for Åge Hareide og Norge i kveldens kamp mot Russland: Å spille underholdende eller å vinne? Ekspertenes meninger er mange. Hva mener du?

Det trenger selvfølgelig ikke å være noen konflikt mellom det å vinne og det å spille underholdende fotball. Svært ofte går de to elementene hånd i hånd, fordi sjanseskapende fotball er underholdende fotball. Og sjanseskapende fotball er også ofte vinnende fotball.

Men det hender også at lag vinner med kjedelig fotball. Derfor stiller vi spørsmålet: Hva er viktigst i kveld?

- Det er viktig at vi øver på å angripe motstanderen, fordi vi må vinne hjemmekampene i VM-kvalifiseringen. Skal vi klare det, må vi kunne angripe, sa landslagstrener Åge Hareide til TV 2 Nettavisen tidligere i uka.

TV 2 Nettavisen tok en ringerunde til noen av ekspertene i fotball-Norge, og spurte hva de mener er viktigst i kveldens kamp.

TV 2-ekspert Mini Jakobsen:
- Vi kan leve med et 3-4-tap, men ikke med et 0-1-tap. Jeg tror ikke det går an å svare svart-hvitt på dette. Men taper vi 3-4 og likevel spiller artig, kan vi leve med det, mens en 1-0-seier med få målsjanser og scoring på dødball nok ikke er til å leve med.

Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen:
- Det er alltid viktigst å vinne. Men måten du vinner på, har over tid stor betydning. Men det er aller viktigst å vinne, det skulle bare mangle. Likevel er det viktig å ta vare på den positiviteten som har vært så langt.

- Nå får de en tøff motstander. De har ikke fått så store utfordringer defensivt så langt. Jeg så Serbia-kampen, og Serbia var ikke rare greiene. Det blir spennende å se om han klarer å ta vare på det beste fra 90-tallet defensivt.

Ham-Kam-trener Ståle Solbakken:
- Å vinne. Det er litt forskjell på en privatkamp og en kvalikkamp, så det kan godt hende at det er litt annerledes. Det viktigste er å få bekreftet at man er på rett vei, og det innebærer som oftest å vinne. Og vinner du, så underholder du i alle fall litt.

Lyn-trener Hans Knutsen:
- Det styrer Åge Hareide. Men ja takk, begge deler, som Ole Brum sier.

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen:
- Begge deler. Det vil alltid være fiksert på resultat, men nå har landslaget endelig spilt sånn fotball som gleder meg, etter at Åge tok over. Jeg håper de fortsetter i den gode tralten og spiller underholdende og god fotball, skaper sjanser og får et resultat ut av det.

Hva mener du? Si din mening - og les hva andre mener - i kommentarfeltet under.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken