Gå til sidens hovedinnhold

Underslo 4 milliarder

Grunnleggeren av den skandalerammede italienske matvaregiganten Parmalat innrømmer å ha underslått over 4 milliarder.

Den tidligere toppsjefen Calisto Tanzi har dessuten innrømmet å ha forfalsket regnskaper, ifølge hans advokat Fabio Belloni.

Tanzi ble arrestert lørdag i forbindelse med avsløringene om svindel i milliardklassen i Parmalat. Julaften ga italienske dommere ordre om å ransake hjemmet til Tanzi, etter at påtalemyndigheten hadde startet granskingen av avsløringene om at konsernet kan ha bokført opp til 80 milliarder kroner i verdier som ikke eksisterte.

Parmalat er et av verdens største selskaper for melkebaserte produkter med 30.000 ansatte i 30 land. Tanzi, som grunnla selskapet, gikk av som administrerende direktør tidligere i måneden.

Den amerikanske banken Bank of America opplyste tidligere i måneden at viktige dokumenter i Parmalat-skandalen i Italia er blitt forfalsket.

Opp til 80 milliarder kroner kan være forsvunnet i den største skandalen i Italia siden 1990. Parmalat blir nå omtalt som «Europas Enron», med henvisning til den amerikanske energi-giganten som gikk konkurs etter avsløringer av omfattende regnskapsjuks for to år siden.

Hele den italienske meierisektoren står i fare for å bli rammet av oppsigelser og økonomiske tap i forbindelse med Parmalat-skandalen.

(NTB-Reuters)

Reklame

Best i test påskeegg 2021