Gå til sidens hovedinnhold

- Undervurderer ikke RBK

Fiorentina frykter at trønderne skal våkne til live som mot Valencia i høst.

FIRENZE (Nettavisen): Skandaleombruste Fiorentina har ikke spilt europacup siden sesongen 1999-2000. Derfor satser de fiolette svært hardt for at årets eventyr i Uefa-cupen ikke skal ende mot Rosenborg.

Det er spesielt høstens kamper mot Valencia, men også trøndernes voldsomme rutine i europacupen som bekymrer den italienske klubben.

- De stoler ikke på Rosenborg, og er urolige. For å gå videre kreves det at det legges ned like god innsats som i Trondheim sist. Det kreves en supermatch, skriver avisen Corriere dello Sport onsdag.

På grunn av økonomisk rot ble nemlig Fiorentina degradert til Serie C 2 (fjerde nivå i Italia) foran 2002/03-sesongen. Det italienske storlaget har dermed ikke den samme rutinen som Rosenborg har opparbeidet seg i Europa siden 1995.

Frykter mer piping
Selv om en viktig bortekamp mot Roma venter i Serie A til helgen, kommer ikke Firenze-laget til å spare på kruttet torsdag kveld. Etter kveldens treningsøkt på Artemio Franchi, vet man forhåpentligvis om førstekeeper Sebastien Frey kan vokte buret mot RBK.

Spiller ikke han vil nyinnkjøpte Vlada Avramov stå foran det kravstore hjemmepublikummet torsdag. Forrige seriekamp endte med hylende pipekonsert, selv om Catania ble slått 2-1 i Firenze.

- Nå får det være slutt på pipingen, sier Fabio Liverani til La Gazzetta dello Sport.

- Jeg håper at det kommer mange supportere til stadion i morgen. Nordmennene vil gå ut for å spille tidenes viktigste match.

Ikke fullsatt torsdag
Ifølge avisen Corriere dello Sport vil det ventelig ikke bli smekkfullt torsdag kveld. Stadionet tar drøyt 40 000 tilskuere, men tirsdag var det ikke solgt mer enn 16 000 billetter.

Det er imidlertid liten tvil om hvor viktig denne kampen er for Fiorentina.

- Prandelli (treneren) har jobbet med å få spillerne til ikke å undervurdere denne kampen, skriver avisen.

Det gir også midtbanespiller Liverani uttrykk for at ikke skal skje denne gangen.

- Vi må virkelig satse hardt på Uefa-cupen. Vi må gjøre hva vi kan for å avgjøre dette så fort som mulig. Vi vet at Rosenborg ikke kommer til å gi oss noe gratis. De har hatt en uke på seg her i Firenze for å forberede seg. Men på tross av det kan vi ikke gå rundt og frykte dem, sier han til Corriere dello Sport.

PS! Etter Adrian Mutus scoring på Lerkendal, har italienerne 1-0 å gå på til hjemmekampen. Nok en gang må de fiolette imidlertid innstille seg på at Christan Vieri ikke rekker oppgjøret på grunn av skade.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping