Gå til sidens hovedinnhold

Ung, steinrik og fengslet

Den yngste personen som var på Forbes liste over Kinas 400 rikeste personer risikerer livstid i fengsel.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kinesiske Zhou Yiming, 32, risikerer å tilbringe resten av livet sitt i fengsel etter at han skal ha blitt dømt for bedrageri på flere hundre millioner kroner, ifølge xinhuanet.com.

NA24 - din næringslivsavis

Den unge kineseren skal ha forfalsket finansielle rapporter i august 2002 for å kunne låne 380 millioner yuan, eller 296 millioner kroner, fra tre banker.

De lånte midlene brukte han så til å kjøpe opp et større vann- og elektrisitetsfirma, for så å ha skummet penger av selskapet.

Etter å ha fått kontrollen over Sichuan Mingxing Electric, som leverer vann, gass og elektrisitet til 3,8 millioner kinesere, skal han ha klart å tjene ytterligere 425 millioner kroner på selskapet.

Ifølge nettstedet vil den unge forretningsmannen, ved siden av fengselsstraff, få inndratt eiendommen sin. Zhou har sagt at han vil anke dommen.

Stadig flere av de som kommer på listen over de rikeste personene i Kina er mennesker under 40 år, og stadig flere kommer seg ut av fattigdommen. De siste ti årene har det blitt hele 100 millioner færre fattige kinesere.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test