Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer i dykkerdrama

Da kameraten fikk epilepsianfall på tre meters dyp, var gode råd dyre.

(iBergen.no) Dramaet utspant seg på Hiskjo på Bømlo ved 17-tiden onsdag. Anne Cathrin H. Johnsen var ute for å dykke sammen med en venninne og hennes bror. Da 25 år gamle Leif Egil Gjøseter steg uti sjøen, fikk han et epilepsianfall og sank raskt mot bunnen.

- Jeg husker at jeg gikk ut i vannet. Og så husker jeg at jeg kom inn i en palestim. Resten er som slettet fra minnet mitt. Jeg kom ikke til meg selv før jeg lå på land - knapt nok da, sier 25-åringen til Bergens Tidende.

Johnsen var på vei ned for å kikke på noen fisker og skulle opp å hente luft. Da kjente hun noe som landet oppå seg. Hun snudde seg og oppdaget Gjøseter liggende over seg, stiv som en stokk og med vidåpne øyne.

Hun løsnet blybeltet sitt, prøvde å løsne kameraten sitt, men klarte det ikke og måtte fylle luft i drakten hans for å få ham til overflaten. Dykkerne var 100 meter fra land, og det ble en tung kamp med å få den livløse kroppen til land i de høye bølgene.

25-åringen ble kjørt til Stord sjukehus der det ble konstatert epilepsianfall. Nå er han utrolig takknemlig for i hele tatt å være i live.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag