- Slutt å terrorisér mamma, ber hun.

Häningers mor (85) er livredd i sitt eget hjem etter at ungdommer har banket på vinduer, ringt på, kastet hundebæsj og spyttet på huset hennes, skriver Ringerikes Blad .

- Det har pågått i en måned nå, og det har skjedd stort sett daglig, med unntak av noen få dagers opphold i forrige uke, sier datteren Kate Häninger.

- Terrorisering
Sven Häninger er sikker på at pøbelstrekene utføres av noen som bor på Hengsle.

- Dette er terrorisering. Dette er en gammel dame som ikke kjenner noen her og absolutt ikke har noen uvenner, slår han fast.

Politioverbetjent Arne Erik Håkonsen bekrefter å ha mottatt melding om hendelsene, og sier at politiet skal holde et øye med området.

Kastet bæsj på veggen
- Flere ganger har noen ringt på døren, og når mamma har stått i vinduet for å se hvem som ringte på, har noen hamret på vinduet på andre siden av huset. Noen ganger banker de på veggene. Vinduene har blitt truffet av baller og frisbee. En stol på verandaen ble knust og strødd ut over plenen, ramser Kate Häninger opp.

Hun opplevde selv pøbelstrekene da hun var hos sin mor onsdag kveld.

- Da var det noen som kastet en pose med hundebæsj i veggen så det smalt skikkelig. Jeg løp ut på strømpelesten, men da var det ingen der, de var vekk. Mamma ble selvfølgelig redd, hun skalv som et aspeløv.

Sa fra til politiet
Sammen med mannen sin Sven Häninger har hun vært hos politiet for å få en patrulje til å kjøre forbi morens hus på kveldstid.

- Politiet har lovet å holde oppsikt når de har mulighet, og vi håper at det vil skremme vekk pøblene, sier paret.

Gammel og syk
Grunnen til at de nå går ut i Ringerikes Blad med historien, er håpet om at foreldre på Hengsle kan følge med på hva deres håpefulle foretar seg på ettermiddags- og kveldstid. Kate Häningers mor orker ikke selv å fortelle hvordan hun har opplevd den siste måneden.

- Mamma er gammel og syk. Hun blir svimmel og uvel når dette skjer. Disse pøbelstrekene skremmer henne virkelig, hun føler seg ikke trygg hjemme lenger. Og det skjønner jeg godt, for jeg hadde også blitt livredd, sier datteren.

Stengte henne inne
En av de mest skremmende hendelsene for den 85 år gamle damen var da noen satte piassavakosten og snøskufla hennes under håndtaket på ytterdøren, slik at den ikke lot seg åpne innenfra. Da hun skulle ut neste morgen og hente avisen, måtte hun gå ut verandadøren.

Les flere saker i Ringerikes Blad.