Mens det norske folk fikk en solid nedtur med landslagets spill og resultat i Danmark, sørget U21-landslaget for at det i hvert fall ble en liten opptur på landslagssiden.

De norske U21-gutta tok en sterk 2-0-seier borte mot Island, og fikk dermed en best mulig start på sin EM-kvalifisering.

Joshua King sendte Norge i føringen etter 31 minutter, da han headet inn et godt innlegg fra Flamour Kastrati. King fikk muligheten til å doble ledelsen da Norge fikk straffespark, men Bundesliga-proffen bommet.

Mot slutten av kampen fastsatte Thomas Rogne sluttresultatet til 2-0, da han utnyttet et innlegg fra Vegar Eggen Hedenstad.

- Det var en skikkelig opptur for oss og en god start på kvaliken. Det ble en fysisk tøff kamp, men det var vi forberedt på og sto godt opp i duellene. Førsteomgang var jevn, mens vi var klart bedre etter pause. Da kunne vi scoret flere, sier U21-landslagstrener Per Joar Hansen til fotball.no

Treneren trekker fram flere spillere som viste seg fram fra en god side.

- Jeg synes midtstopperne Rogne og Strandberg var gode, i tillegg til at Markus Henriksen var bra i sin rolle. Joshua King var et angrep alene. Han truet rom, holdt på ballen, var kraftfull og scoret et flott mål. Jevnt over synes jeg alle var bra i dag, forteller Hansen.

Norges lag (4-5-1): Arild Østbø - Vegar Eggen Hedenstad, Thomas Rogne, Stefan Strandberg, Joakim Våge Nilsen - Anders Konradsen, Valon Berisha, Markus Henriksen, Harmeet Singh, Flamur Kastrati (Mohammed Keita 87. min) - Joshua King

HTML EMBED