Gå til sidens hovedinnhold

Unggutter tilsto mishandling

Tre gutter har tilstått overfallet på en mann i 40-årene i Gjerstad i Aust-Agder natt til søndag.

Like før klokken fem natt til søndag, brøt flere personer seg inn i mannens leilighet i øvre Gjerstad. Mannen ble så banket kraftig opp og påført kuttskader.

Tre gutter sto bak
Nå har politiet oppklart saken, og kan slå fast at det var tre gutter i alderen 16-17 år som sto bak overfallet.

– Tre personer ble mandag ettermiddag og kveld pågrepet. Pågripelsene kom som følge av opplysninger vi har fått i saken. Alle tre ble avhørt mandag og har tilstått, opplyser politibetjent Dagfinn Kvanneid ved Gjerstad lensmannskontor til Aust-Agder Blad.

De tre guttene er fra tidligere kjenninger av politiet, og opplyser til avisen at det var alkohol med i bildet da mannen ble overfalt. Guttene hadde med seg en jernstang og et luftgevær til 40-åringen, men stakk fra stedet da en nabo ble oppmerksom på hva som foregikk.

Ønske om vold
Hva som var motivet for overfallet, har fortsatt ikke politiet noen formening om, men Kvanneid tror og frykter det rett og slett kan ha handlet om gleden av å utøve vold.

– Det er sjokkerende for politiet også. Dette var jo en veldig dramatisk hendelse som heldigvis hører til sjeldenhetene. Det er snakk om grov vold, og det er ikke godt å si hvordan det kunne endt opp om ikke noen hadde kommet til. For meg kan det virke som de hadde et ønske om å banke opp et menneske, rett og slett så kynisk og så enkelt, forteller han.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet